• «Λόγος Θόρυβος»: Εικαστική έκθεση στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔 Μάρτιος 25, 2016 17:05 μμ

  Αντλώντας έμπνευση από τον χώρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, δέκα εικαστικοί καλλιτέχνες επεμβαίνουν σε αυτόν, από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου έως την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, δημιουργώντας έναν «διάλογο» ανάμεσα στα έργα και τον χώρο.

  Η εικαστική έκθεση με τίτλο «Λόγος Θόρυβος» στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «Live@Library» (Ζωντανά στη Βιβλιοθήκη αλλά και Ζήσε στη Βιβλιοθήκη).

  Στην έκθεση, η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 20:00 και το Σάββατο 8:30 – 15:00, θα παρουσιάσουν έργα τους οι: Βασίλης Αλεξάνδρου, Φένια Ηλιάδου, Μαρία Κομπατσιάρη, Εύη Κυρμακίδου, Θοδωρής Λάλος, Άννα Λιόκα, Αλεξάνδρα Νάκου, Δημήτρης Παλάντζας, Γιώργος Παναγιωτάκης και Κώστας Σπανόπουλος.

  Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στις 19:30 στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μικρή μουσική συναυλία.

  Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, «ο εικαστικός λόγος αλληλεπιδρά με τον γραπτό λόγο, κατ’ ουσία τη συσσωρευμένη γνώση που υπάρχει. Η ιδιότυπη ανάγνωση του χώρου που μπορεί να επιχειρήσει το εικαστικό έργο βάζει τον θεατή σε μια διαφορετική διαδικασία αντίληψης του. Στο πλαίσιο αυτό, το εικαστικό έργο καθίσταται ένα πολύ δυναμικό εργαλείο στοχασμού. Ο εικαστικός λόγος σε αντιδιαστολή και σε διαρκή διάλογο με τον γραπτό, σκοπό έχει να βάλει τον αναγνώστη να σκεφτεί, να φανταστεί, να συλλογιστεί. Συχνά, η αντιδιαστολή αυτή ενδέχεται να δημιουργήσει και ανησυχία, μία δημιουργική ανησυχία που αναγκάζει τον θεατή να “θορυβηθεί”, αλλά και να ενεργοποιηθεί».

  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Εγνατία 156, ημιώροφος) στα τηλέφωνα 2310-891.746,751,752 ή στο e-mail: pamaklib@uom.edu.gr. Επίσης, πληροφορίες υπάρχουν και στην ηλεκτρονική σελίδα http://www.lib.uom.gr ή στο Facebook: /librarypamak

  .

 • Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site ! • greekteachers.gr