Λύνεται το θέμα της κατανομής των 1686 οργανικών θέσεων κοινών ειδικοτήτων της ΠΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/04/2016 - 09:53 | Author: Newsroom

Με διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 33 του νομοσχεδίου για την έρευνα ,που κατατέθηκε χθες στη βουλή,λύνεται το θέμα της κατανομής των 1686 οργανικών θέσεων των κοινών ειδικοτήτων της ΠΕ ,καθώς και των μη κοινών που αναμένεται να συσταθούν, σε σχολικές μονάδες.

Από το Σχέδιο Νόμου

Άρθρο 33,παρ 4 .

  1. Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του ν.2817/2000 (Α΄ 78), όπως ισχύει, προστίθεται εδάφιο, ως ακολούθως:

« Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, γίνεται η κατανομή των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου συμπεριλαμβανομένων και των σχολικών μονάδων».

Από την Αιτιολογική Έκθεση

4. Με την παράγραφο 4 θεραπεύεται ένα υφιστάμενο νομοθετικό κενό. Συγκεκριμένα, ενώ υφίσταται στην κείμενη νομοθεσία διάταξη δυνάμει της οποίας γίνεται η σύσταση κλάδων και οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και η κατανομή των θέσεων αυτών κατά ειδικότητες, δεν υφίσταται ρητή δυνατότητα κατανομής των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου συμπεριλαμβανομένων και των σχολικών μονάδων. Ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητη η θέσπιση της προτεινόμενης διάταξης για τον τρόπο κατανομής των νέων οργανικών θέσεων που προκύπτουν κάθε φορά.

Loading...
  • europalso

    ideascentral