Λιγότερες προσλήψεις στη Δ.Ε. από το 2014 15 χωρίς νέες πιστώσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/10/2015 - 12:05 | Author: Newsroom

Επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του news.gr ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής ο οποίος αναφέρει ότι την επόμενη Τρίτη θα γίνουν τελικά 250 προσλήψεις στα Ειδικά Σχολεία και Τμήματα Ένταξης.

Οι προσλήψεις για την Παράλληλη Στήριξη που τις περίμεναν οι εκπαιδευτικοί χθες, μεταφέρονται για την άλλη Παρασκευή, «Θα ακολουθήσουν (πιθανώς την Παρασκευή) περίπου 350-370 προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου στην παράλληλη στήριξη της Δευτεροβάθμιας» τονίζει ο κ. Κορδής και προσθέτει ότι παράλληλα θα διατεθούν και 1400 ώρες εβδομαδιαίως για την κάλυψη κάποιων κενών στα Μουσικά Σχολεία.

Μετά και τις τελευταίες προσλήψεις ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων στις δομές της Δευτεροβάθμιας ανέρχεται σε 3283. Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων στην Εκπαίδευση είναι 12382. Οι εναπομείνασες πιστώσεις στις δομές της Δευτεροβάθμιας είναι περίπου 1500. Σημειώνουμε ότι ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων είναι 12.400 καθώς σε αυτές πιθανόν ο κ. Κορδής να μην αθροίζει τις 14 προσλήψεις στα εκκλησιαστικά σχολεία και τις 4 προσλήψεις στη Σιβιτανίδειο.

«Μετά την επικαιροποίηση των κενών στα Μουσικά αλλά και στη Γενική Παιδεία θα πρέπει άμεσα να γίνει η επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Σε κάθε περίπτωση απαιτούνται επιπλέον πιστώσεις για την κάλυψη των κενών στις δομές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» υπογραμμίζει ο αιρετός.

Να προσθέσουμε ως news.gr ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 3.301 προσλήψεις και αν σε αυτές αθροίσουμε και τις 1.500 που μπορούν να γίνουν με τα έως τώρα δεδομένα θα έχουμε ένα άθροισμα προσλήψεων 4.800 προσλήψεις περίπου όταν το προηγούμενο σχολικό έτος οι συνολικές προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωραρίου έφθασαν τις 5.212. Παρά το γεγονός ότι τα κενά είναι αυξημένα λόγω και των συνταξιοδοτήσεων, ο αριθμός των αναπληρωτών χωρίς νέες προσλήψεις θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερα νούμερα αν δεν υπάρξουν και νέες πιστώσεις.

Καλόγηρος Βασίλειος

newsbeast.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral