Λέσβος: Αρχιτεκτονικές μελέτες για 8 σχολικά κτίρια που υπέστησαν βλάβες από τον σεισμό

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/02/2018 - 15:40 | Author: Newsroom

Ολοκληρώθηκαν και παρελήφθησαν από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων οι οκτώ αρχιτεκτονικές μελέτες για ισάριθμα της Λέσβου που υπέστησαν βλάβες από το μεγάλο της 12ης Ιουνίου και για τα οποία είχε αναλάβει την εκπόνηση των μελετών και την κατασκευή των αντίστοιχων έργων η Κτηριακές Υποδομές Α.Ε (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων).

Μετά την έγκριση των αρχιτεκτονικών μελετών θα ακολουθήσει η υποβολή φακέλων στην Υπηρεσία Δόμησης Λέσβου για την έκδοση των οικοδομικών αδειών. Ας σημειωθεί ότι για τα έργα αυτά έχουν εγκριθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κονδύλι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι μελέτες αφορούν τα σχολεία ΕΠΑΛ Πλωμαρίου, Δημοτικό Σχολείο Μεγαλοχωρίου, Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου, Νηπιαγωγείο Πολιχνίτου, Δημοτικό σχολείο Πλωμαρίου, Νηπιαγωγείο Τρύγονα και Δημοτικό Σχολείο Πλαγιάς. Σημειώνεται ότι τα δημοτικά σχολεία Πολυχνίτου και Πλωμαρίου είναι κηρυγμένα διατηρητέα και για αυτόν το λόγο οι αρχιτεκτονικές μελέτες θα πρέπει να εγκριθούν από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και να ακολουθήσει σχετική απόφαση της υπουργού Πολιτισμού.

Loading...
  • europalso

    ideascentral