Λειτουργία «Ενισχυτικής Διδασκαλίας» για μαθητές Γυμνασίων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/09/2014 - 00:22 | Author: Newsroom

Αναμένεται να βοηθήσει χιλιάδες μαθητές

Τη λειτουργία της «Ενισχυτικής Διδασκαλίας» για τους μαθητές των Γυμνασίων εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το news.gr.

Ακόμα δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την έναρξη του προγράμματος που αναμένεται να βοηθήσει χιλιάδες μαθητές αλλά είναι στις προθέσεις του Υπουργείου και γίνονται ήδη κινήσεις για την εφαρμογή του προγράμματος « χωρίς όμως να υπάρχει κάτι σαφές» όπως μας ανέφεραν κύκλοι του Υπουργείου.

Να θυμίσουμε ότι τα δυο προηγούμενα χρόνια το πρόγραμμα της «Ενισχυτικής» λειτούργησε αποσπασματικά αφού η χρονική διάρκεια πραγματοποίησής του ήταν περίπου 1 μήνας για το σχολικό έτος 2012-13 και 2,5 μήνες περίπου για το σχολικό έτος 2013-14.

Οι προσλήψεις στην «Ενισχυτική Διδασκαλία» πραγματοποιούνται με κριτήριο την κατάταξη των εκπαιδευτικών στους πίνακες των αναπληρωτών και η χρηματοδότηση του προγράμματος είναι μέσω του ΕΣΠΑ.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα περισσότερα νοικοκυριά καθιστά επιτακτική την άμεση έναρξη του προγράμματος καθώς ενδεχόμενη καθυστέρησή του και υλοποίηση του τους τελευταίους μήνες του σχολικού έτους θα οδηγήσει για ακόμη μια φορά στην απαξίωσή του.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral