Λάθη και παραλείψεις στους προσωρινούς πίνακες αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/09/2015 - 03:25 | Author: Newsroom

Λάθη και παραλείψεις στους προσωρινούς πίνακες αναπληρωτών

Τις τελευταίες ημέρες, αμέσως μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, παρατηρείται πληθώρα καταγγελιών για τους πίνακες, καθώς δεν είναι λίγοι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν διαπιστώσει πολλαπλά «λάθη» και «παραλείψεις» σε αυτούς.

Απουσία υποψήφιων εκπαιδευτικών από τους πίνακες παρά τη διπλή τους αίτηση, λανθασμένες προϋπηρεσίες για τα σχολικά έτη 2012-2015, καθώς και «φουσκωμένες» προϋπηρεσίες οι οποίες δε δικαιολογούνται ούτε με βάση τις δεδομένες ημερομηνίες ανάληψης υπηρεσίας αλλά ούτε και με βάση την τοποθέτηση σε δυσπρόσιτα σχολεία, είναι μερικές μόνο από τις περιπτώσεις οι οποίες έχουν δημιουργήσει για μία ακόμη φορά αναστάτωση στους κόλπους των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Το «άνοιγμα των πινάκων» αν και ψευδεπίγραφο, καθώς προϋπηρεσίες δύο ολόκληρων σχολικών ετών (2010-2011 και 2011-2012) παραμένουν ανενεργές και μη μετρήσιμες, απαιτεί ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο έλεγχο όλων των προϋπηρεσιών. Παρόλα αυτά, οι πολλαπλές καταγγελίες και ενστάσεις των υποψήφιων αναπληρωτών εκπαιδευτικών καταδεικνύουν ότι η όλη διαδικασία έγινε με ελλιπή οργάνωση και πρωτοφανή προχειρότητα.

Την ίδια στιγμή, η εγκύκλιος που εκδόθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου και αφορούσε στις ενστάσεις των υποψήφιων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, διευκρίνιζε ότι οι ενστάσεις θα γίνονταν δεκτές από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μόνο αν είχαν συγκεκριμένο περιεχόμενο. Μία τέτοια κατάπτυστη εγκύκλιος καταστρατηγούσε ουσιαστικά το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε υποψήφιου αναπληρωτή εκπαιδευτικού να διεκδικήσει το δίκιο του, σε περίπτωση που θεωρούσε ότι θίγεται από «λάθη» και «παραλείψεις» των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ελπίζουμε ότι οι οριστικοί πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα δικαιώσουν τις όποιες δικαιολογημένες καταγγελίες και ενστάσεις υποψήφιων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες έχουν γίνει «λάθη» και «παραλείψεις».

Οι οριστικοί πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πριν την έκδοσή τους, θα πρέπει να είναι απόλυτα σωστοί με βάση την κείμενη νομοθεσία. Οτιδήποτε διαφορετικό θα σημαίνει καταστρατήγηση των προσλήψεων και κάτι τέτοιο θα ήταν απαράδεκτο να συμβεί.

Σε κάθε περίπτωση, η Δημοκρατική Συνεργασία δηλώνει απερίφραστα ότι θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και δε θα σταματήσει να αγωνίζεται για την πλήρη δικαίωσή τους.

oneiropagida2012

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral