Λάρισα: Πάνω από 100 υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί με το ΝΕΟ ολοήμερο σχολείο!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/05/2016 - 22:44 | Author: Newsroom

Πάνω από 100 εκπαιδευτικοί θα χαρακτηριστούν ως «υπεράριθμοι» τη νέα σχολική χρονιά με το νέο ολοήμερο σχολείο του κ. Φίλη, όπως εκτιμούν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «είναι γνωστή σε όλους η υπουργική απόφαση που ορίζει το νέο Ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων που θα ισχύσει κατά την επόμενη σχολική χρονιά, καθώς επίσης και ο μεγάλος αριθμός περισσευούμενων ωρών ανά Σχολική Μονάδα «μη ΕΑΕΠ» και «ΕΑΕΠ» με τη λειτουργία του νέου τύπου Ολοήμερου.

Μια αλλαγή η οποία είχε εξαγγελθεί από τον Υπουργό Παιδείας και πολλοί από μας αντιλαμβανόμαστε τι θα επακολουθούσε. Δυστυχώς ενώ στην περίοδο της κρίσης θα ήταν επιβεβλημένη η σχεδίαση του σχολείου που έχει ανάγκη η κοινωνία, σχεδιάστηκε το σχολείο της ΚΡΙΣΗΣ των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και των ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ!!!

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους κοιτώντας τους πίνακες με τις πλεονασματικές ώρες ανά τύπο Σχολείου. Την επόμενη χρονιά στο Νομό μας θα εργάζονται τουλάχιστον 100 λιγότεροι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι κρίνονται υπεράριθμοι εξαιτίας του νέου Ωρολογίου προγράμματος του Ολοήμερου Φίλη!! Ολοφάνερα-αυτονόητο είναι πως οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι δυνατόν να γίνουν;; Φυσικά ΟΧΙ!!!

Εκτός αυτού, η διαχείριση των υπεραρίθμων γίνεται με το άρθρο 31/3848 που αφορά «Θέματα αποσπάσεων και μετατάξεων». Με βάση το νόμο μπορεί να βρεθούν και εκτός του ΠΥΣΠΕ Λάρισας ίσως και εκτός των ορίων της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί.

Η ΔΟΕ δεν μπορεί να τοποθετηθεί αφού κάποιες παρατάξεις που είχαν καταγγείλει τον συγκεκριμένο τύπο σχολείου, (Παρεμβάσεις- Συσπειρώσεις, Αυτόνομη Παρέμβαση) και Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών, που αποτελούν την πλειοψηφία της ΔΟΕ, δεν συμφωνούν στην έκδοση ανακοίνωσης.

Είναι ολοφάνερο πως κάποιες χιλιάδες αναπληρωτών θα είναι άνεργοι από το Σεπτέμβρη και ένας μεγάλος αριθμός διορισμένων εκπαιδευτικών υπεράριθμος! Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ!!!

Το Ολοήμερο Φίλη είναι ένα σύστημα απολύσεων Συναδέλφων γιατί περί αυτού και μόνο πρόκειται!!!

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Μόνο ενωμένος ο κλάδος μπορεί να αντιμετωπίσει την συγκεκριμένη επίθεση.

Η επένδυση στην παιδεία δείχνει το δρόμο για την έξοδο από την κρίση.

ΝΑΙ, στη σύνθεση, στην πρόταση, στην ενότητα, στον Αγώνα!

Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.»

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral