Ξεκλείδωμα των πινάκων Nέο σύστημα διορισμών Ειδικές μεταβατικές διατάξεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/07/2014 - 02:16 | Author: Newsroom

Ειδικές μεταβατικές διατάξεις για την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα

Με τις διατάξεις του Ν.3848/2010 θεσμοθετήθηκε μια νέα πάγια και αντικειμενική διαδικασία διορισμών και ετέθη ως βασική προϋπόθεση για το διορισμό σε θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού ή την πρόσληψη αναπληρωτών – όπου προκύπτουν – κενά η επιτυχία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Για την ομαλή μετάβαση από το προηγούμενο στο νέο καθεστώς προσλήψεων και με δεδομένες τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί σε εκπαιδευτικούς με βάση τις καταργούμενες ειδικές ρυθμίσεις , προβλέφθηκαν ειδικές μεταβατικές διατάξεις, μέχρι την πλήρη εφαρμογή της νέας διαδικασίας.

Τα πιο πάνω αναφέρθηκαν σε γραπτή απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας μετά από ερώτηση του βουλευτή κ. Νικολόπουλου και φανερώνει ότι δεν υπάρχει προς στιγμήν πρόθεση να ξεκλειδώσουν οι πίνακες αναπληρωτών όπως έχει γράψει και το news.gr.

Ο ερωτών βουλευτής ζητούσε να μάθει αν είναι προγραμματισμένη η άρση του παγώματος των πινάκων, αν υπάρχει εναλλακτικό σύστημα επιλογής διοριστέων που να είναι καταλληλότερο από το ήδη ισχύον και να είναι έτοιμο προς εφαρμογή καθώς και το αίτιο για τη μη αποκατάσταση της υπό συζήτηση άδικης μεταχείρισης των υποψηφίων διοριστέων.

Ο Υπουργός Παιδείας δεν αναφέρθηκε ούτε σε άρση του παγώματος των πινάκων ούτε και σε νέο σύστημα διορισμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους διορισμούς ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει στην απάντησή του ότι οι διορισμοί που έγιναν τα έτη 2010-11, 2011-12, 2012-13 και 2013-14 ακολούθησαν το ισχύον νομικό πλαίσιο, ήτοι τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν 3848/2010, που προβλέπουν την ομαλή μετάβαση από το προηγούμενο στο νέο καθεστώς προσλήψεων.

Καλόγηρος Βασίλειος

Loading...
  • europalso

    ideascentral