Ξεκινούν οι διαδικασίες για τις Πανελλήνιες 2017

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/02/2017 - 20:02 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 20/02/2017 - 20:11

Το τυπικό εναρκτήριο λάκτισμα της διαδικασίας των φετινών δίνεται σήμερα. Ολοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία ξεκινά από σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 2 Μαρτίου για όλους τους υποψηφίους. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία δήλωση.

Με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα την συμπληρώνει σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου minedu.gov.gr, (στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ) αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης.

Επίσης, το υπουργείο στο σχετικό ενημερωτικό περιγράφει και το ισχύον σύστημα εξετάσεων (μαθήματα, επιστημονικά πεδία και σχολές), που ήδη γνωρίζουν οι υποψήφιοι. Την ίδια στιγμή, η ΟΛΜΕ ζητά να οργανωθούν και φέτος επαναληπτικές εξετάσεις για όσους υποψηφίους απουσιάσουν δικαιολογημένα από τις εξετάσεις, καθώς η ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε να μην γίνουν, κυρίως για εξοικονόμηση κονδυλίων.

kathimerini.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral