Ξεκίνησαν οι καταλήψεις – Λουκέτο σε δεκάδες σχολεία σε όλη τη χώρα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/10/2017 - 12:49 | Author: Newsroom

Πιστοί στο «ραντεβού του Οκτωβρίου» για άλλη μία χρονιά αποδείχτηκαν οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων, καθώς ήδη δεκάδες σε όλη τη χώρα τελούν υπό .

Ισίδωρος Ρούσσος

Οι περισσότερες καταλήψεις έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη, με κυρίαρχο αίτημα την κάλυψη των κενών σε διδακτικό προσωπικό, ωστόσο σε γενικές γραμμές ο αριθμός τους είναι μικρός. Οι εκπαιδευτικοί πάντως εκτιμούν ότι το φαινόμενο παραδοσιακά κάνει την εμφάνισή του μέσα στον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται το αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Στην Κρήτη υπό κατάληψη τελούν 12 σχολεία, 9 στο νομό Θεσσαλονίκης, 4 στο νομό Φθιώτιδας, ενώ κλειστά είναι και ορισμένα γυμνάσια ή λύκεια στον Πύργο Ηλείας, την Καλαμάτα, τη Ζάκυνθο, τη Σκόπελο, τη Χίο, αλλά και το Γυμνάσιο-Λύκειο στο Λαιμό Πρεσπών, στο οποίο υπάρχουν 70 κενές ώρες την εβδομάδα.

Συνεργάτες του υπουργού Παιδείας πάντως διαβεβαιώνουν ότι τα όποια κενά σε εκπαιδευτικούς καλύπτονται ή θα καλυφθούν άμεσα με αναπληρωτές. Στο πλευρό των μαθητών τάσσεται και η ΟΛΜΕ, αλλά όχι με 24ωρη απεργία, αλλά με συλλαλητήριο την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου. Στην πρόσφατη ολομέλεια των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ, η σχετική πρόταση, βάσει του καταστατικού της Ομοσπονδίας, έπρεπε να πάρει το 66,6% των ψήφων των προέδρων, αλλά έλαβε το 61%. Έτσι υιοθετήθηκε η εισήγηση για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στο υπουργείο Παιδείας και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αρχής γενομένης της Παρασκευής, οπότε και θα κηρυχθεί 3ωρη στάση εργασίας.

athina984.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral