Ξεκινάει ο 27ος κύκλος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στη Στοά του Βιβλίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/10/2015 - 20:23 | Author: Newsroom

Με τον ίδιο τον καθηγητή γλωσσολογίας, πρώην πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργό Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη, σε θέση … καθηγητή, συνεχίζεται εφέτος ο 27ος κύκλος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Στοά του Βιβλίου, από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο.

Νέες σειρές μαθημάτων θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο. Μεταξύ αυτών το λεξιλόγιο τής Ελληνικής, τα σπουδαία μνημεία τής Δυτικής Ελλάδας, η τέχνη του κινηματογράφου, οι μεγάλοι Έλληνες ποιητές, η Φιλοσοφία στην εποχή της κρίσης, η τέχνη του χορού. Πρόκειται για τις θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν σε αυτό τον κύκλο μαθημάτων.
Συγκεκριμένα και πιο αναλυτικά:
Ο κ.Μπαμπινιώτης θα πραγματοποιήσει σειρά 5 μαθημάτων για την ελληνική γλώσσα με τίτλο Οι λέξεις τής Ελληνικής – από τις 7 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, τα μεγάλα Μνημεία τής Δυτικής Ελλάδας θα αποκαλυφθούν στη σειρά 5μαθημάτων αρχαιογνωσίαςμε τίτλο «Αιτωλία, Ακαρνανία, Ήπειρος : μια δυναμική περιοχή τού αρχαίου ελληνισμού».Στην κύκλο αυτό, συντονίζει και διδάσκει ο καθηγητής Βασίλης Λαμπρινουδάκης και άλλοι διακεκριμένοι αρχαιολόγοι όπως οι Λάζαρος Κολώνας, Γιώργος Ρήγινος, Λίνα Μενδώνη κ.ά , από τις 27 Οκτωβρίου.
Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής από την πλευρά του, θα μυήσει τους ακροατές του στην τέχνη τού κινηματογράφου στη σειρά 5 μαθημάτων με τίτλο «Αναζητώντας την ψυχή στον κινηματογράφο», από τις 19 Δεκεμβρίου.
Ο καθηγητής Ευριπίδης Γαραντούδης θα διδάξει 5 μαθήματα για τη νεοελληνική ποίηση με τίτλο «Ο ποιητικός κανόνας και οι εκλεκτικές συγγένειές του: Σολωμός, Κάλβος, Παλαμάς, Καβάφης, Σεφέρης, Ελύτης», από τις 21 Οκτωβρίου.
Την κρίση θα προσεγγίσει με φιλοσοφικό στοχασμό, ο καθηγητής Παύλος Κόντος, μέσα από τα 5 μαθήματά του με τίτλο «Φιλοσοφία: ο Ασκληπιός τής κρίσης;», από τις 22 Οκτωβρίου.
Τέλος, θεωρητικοί τού χορού, αλλά και δημιουργοί θα μιλήσουν για την τέχνη τού χορού διαχρονικά αλλά με έμφαση στον 20ό αι. στα 5 μαθήματα με τίτλο «Ο ρόλος τού χορού στον πολιτισμό». Θα διδάξουν: Κλημεντίνη Βουνελάκη, Μάρω Μαρμαρινού, Μαρία Τσουβαλά, Νατάσα Χασιώτη, Τάσος Κουκουτάς, Αλέξια Μαργαρίτη από τις 22 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο τού κύκλου, στις 12 Νοεμβρίου θα παρουσιάσει τη δουλειά του ο σκηνοθέτης Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και για εγγραφές www.stoabibliou.gr, 210 3253989, 210 3244538
Loading...
  • europalso

    ideascentral