Ξεκινά η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη για τα ειδικά μαθήματα στις πανελλήνιεε

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/04/2016 - 11:37 | Author: Newsroom

Τη Δευτέρα ξεκινά η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα ειδικά μαθήματα της Γ’ Λυκείου, για τις σχολικές μονάδες όπου το εκπαιδευτικό προσωπικό -μόνιμοι ή αναπληρωτές- των σχετικών ειδικοτήτων (φυσική αγωγή, σχέδιο ελεύθερο και γραμμικό, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, αρμονία, έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων) δεν καλύπτει το πλήρες ωράριο διδασκαλίας.

Η ΠΔΣ θα γίνεται μέχρι την παραμονή εξέτασης του ειδικού μαθήματος, παράλληλα με την εξέταση των μαθημάτων κατεύθυνσης στις Πανελλαδικές. Αν τα ειδικά μαθήματα οριστεί να εξεταστούν μέσα στον Ιούλιο, σε κάθε περίπτωση η ΠΔΣ θα σταματήσει στις 30.6.

Σημειωτέον ότι οι ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις ξεκινούν στις 2 Ιουνίου για τη Γ’ τάξη του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και τη Δ’ τάξη του Εσπερινού Γενικού Λυκείου. Καταληκτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή 17 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές εξετάσεις των ανωτέρω τάξεων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016.

Η εξεταστέα ύλη. σύμφωνα με το υπουργείο, δεν μπορεί να είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας. Γνωστοποιείται στους μαθητές πέντε εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

avgi.gr Μ.ΚΩ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral