Ξεκινά η “Εκπαιδευτική Τηλεόραση”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/04/2016 - 10:14 | Author: Newsroom

Δεκαοκτώ διαφορετικά επεισόδια, 18 θεματικές, 18 Κυριακές στην ΕΡΤ. Το πιλοτικό πρόγραμμα της “Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης” ξεκινά από Σεπτέμβριο.

Σε συνεργασία του υπουργείου Παιδείας και της δημόσιας τηλεόρασης, η διαδραστική τηλεόραση από μαθητές για μαθητές θα παίζει τα επόμενα δύο χρόνια, για δύο ώρες που θα αφιερώνονται από το κυριακάτικο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Μαθητές της Α’ και Β’ τάξης 36 λυκείων από την κεντρική Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα θα συνεργάζονται ανά δύο σχολεία και θα σκηνοθετούν τα δικά τους επεισόδια για τις 18 θεματικές. Παράλληλα, στις εκπομπές τους θα προβληθούν 36 ταινίες μικρού μήκους, διαρκείας 5-7 λεπτών η καθεμία. Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στις 412 χιλιάδες ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

“Τρία χρόνια σιγής” πέρασαν χωρίς εκπαιδευτική τηλεόραση, όπως είπε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, συμπληρώνοντας πως “η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εναρμονίζεται με τα σύγχρονα ενδιαφέροντα των μαθητών και τους φέρνει σε επαφή με γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται και με τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό”, αξιοποιώντας “τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τις νέες τεχνολογίες”, αλλά και καλλιεργώντας “την αξία της συμπόρευσης της θεωρητικής σκέψης με την πρακτική σκέψη”. Ο υπουργός ανέφερε πως θα υπάρξει ανοικτή πρόσκληση στα σχολεία, αλλά η τελική επιλογή θα γίνει με κριτήρια που θα εξασφαλίσουν “υψηλού επιπέδου εκπομπές”.

Στόχος είναι να προβληθούν οι δράσεις των παιδιών και ο ρόλος της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως είπε και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, η συνεργασία των μαθητών με επιστήμονες και επαγγελματίες της ενημέρωσης και να προκύψει έτσι και η μείωση της σχολικής διαρροής μέσα από τη διεύρυνση των ενδιαφερόντων τους.

Σήμερα στις 12:00, σημειωτέον, βραβεύονται στο υπουργείο Παιδείας οι μαθητικές ταινίες που διακρίθηκαν στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης. Τέτοιες πρωτοβουλίες θα έχουν σίγουρα θέση τις Κυριακές στην ΕΡΤ…

avgi.gr ΜΙΝΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Loading...
  • europalso

    ideascentral