Κρίσεις νέων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας στα Ιόνια Νησιά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/01/2016 - 18:31 | Author: Newsroom

Διάτρητη διαδικασία και μεθοδεύσεις, με προσπάθεια αποκλεισμού του ΠΑΜΕ

(Η παρακάτω τοποθέτηση – καταγγελία κατατέθηκε από τη μεριά των αιρετών του ΠΑΜΕ στα πρακτικά του Συμβουλίου Επιλογής).

Οι κρίσεις για τους νέους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών του Ιονίου από το αρμόδιο Συμβούλιο Επιλογής είναι σε εξέλιξη. Σχετικά με τη διαδικασία για την εξέταση των ενστάσεων που αφορούν τη δυνατότητα συμμετοχής στους πίνακες και την αποτίμηση των αντικειμενικών μορίων τους (η οποία προηγείται των συνεντεύξεων), καταγγέλλουμε τα εξής:

 1. Παρά τα προφορικά (τηλεφωνικά) αιτήματά μας ώστε να μας γνωστοποιηθεί πριν τη συνεδρίαση στις 4 Γενάρη ποιες είναι οι ενστάσεις καμία ενημέρωση δεν μας έγινε. Έτσι, με πολιτική απόφαση, ακυρώνεται η δυνατότητα των αιρετών του ΠΑΜΕ (χρόνος, πιθανά απαιτούμενη πρόσβαση σε αρχεία κλπ) για έλεγχο πλευρών που τις αφορούν και ουσιαστική προετοιμασία.
 2. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιλογής κ. Γκούσης παράμεινε κρυπτόμενος, δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για επικοινωνία και διευκρινήσεις που αφορούσαν τη συνεδρίαση.
 3. Καταργήθηκε επιλεκτικά για την εν λόγω συνεδρίαση η τηλεδιάσκεψη από τα νησιά για τα οποία υπήρχε αντικειμενική αδυναμία πρόσβασης στην Κέρκυρα. Η απόφαση λήφθηκε χωρίς ειδοποίηση και συνεννόηση πριν τον ορισμό της ημερομηνίας συνεδρίασης (4/1 που είναι και η τελευταία ημέρα για εκδίκαση). Αυτό έγινε σε αντίθεση με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι τώρα για όλες τις υπόλοιπες συνεδριάσεις διοικητικών οργάνων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. Έτσι, και με δεδομένο ότι στη συνεδρίαση θα έπαιρνε μέρος ο αναπληρωματικός αιρετός του ΠΑΜΕ από την Κεφαλονιά (πτήση είχε 2/1 με επιστροφή 6/1, με όλο το συνεπαγόμενο κόστος για μετακίνηση και διαμονή), επιχειρήθηκε στην πράξη η μη συμμετοχή του αιρετού του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση.

Όλα τα προηγούμενα γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν πίσω από «την προστασία της διαδικασίας», με επίκληση σχετικών διευκρινήσεων που δόθηκαν μετά από ερωτήματα των διοικητικών υπηρεσιών προς το Υπουργείο Παιδείας. Η ουσία συμπυκνώνεται στη ρήση του κ. Περιφερειακού που μας διαμηνύθηκε «στείλετε την πρόσκληση κι όποιος θέλει ας έρθει», που ουσιαστικά φωτογραφίζει την παρεμπόδιση συμμετοχής του αιρετού του ΠΑΜΕ.

Δηλώνουμε ότι η απαξίωση του ρόλου των αιρετών του κλάδου, η παρεμπόδιση της έκφρασης γνώμης από αυτούς, η αδιαφάνεια, η χρήση του χρόνου και των διαδικασιών ώστε να μη δίνεται πρακτικά η δυνατότητα ελέγχου θέτει, αντικειμενικά, ζήτημα αμφισβήτησης της συνολικής διαδικασίας. Δε μπορούμε να επικυρώσουμε συνολικά και τελικά πίνακες στους οποίους εμπεριέχονται κρινόμενοι για τους οποίους εγείρονται ζητήματα που δε μας δίνονται οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες να μελετήσουμε και να αποφανθούμε ολοκληρωμένα. Θα παραμείνουμε στη διαδικασία, θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο που υπάρχει για έλεγχο στο πλαίσιό της αλλά δεν θα επικυρώσουμε τους συνολικούς πίνακες, διότι προκύπτουν από τέτοιες μεθοδεύσεις.

Επιβεβαιώνεται και από το χειρισμό εξαγωγής των αντικειμενικών κριτηρίων η θέση που έκφρασε το ΠΑΜΕ ότι η διαδικασία είναι διάτρητη. Όπως συνέβαινε και επί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έτσι και τώρα επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι αποφάσεις εν πολλοίς είναι προειλημμένες, με τη συνέντευξη να «κόβει» και να «ράβει» στην αξιολογική κρίση. Εκεί θα γίνεται η «διόρθωση» από ό,τι ξεφύγει. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων έχει «εμπειρία» στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» όταν τα όργανα συνδιαχείρισης (ΠΥΣΔΕ / ΠΥΣΠΕ κλπ) δεν «επαρκούν», προκειμένου να υλοποιηθεί η κυβερνητική γραμμή (πχ με τις περικοπές τμημάτων στα Ιόνια, την αυθαίρετη κατάργηση κενού ΤΕ σε ΕΠΑΛ, εν αγνοία των αρμόδιων ΠΥΣΔΕ και των αιρετών).

Η κυβέρνηση θέλει τους «αρίστους» Διευθυντές Εκπαίδευσης για την υλοποίηση της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, των βέλτιστων πρακτικών του ΟΟΣΑ και της ΕΕ. Έχουν το θράσος, αυτή κι οι εντεταλμένοι για την υλοποίησή της, να τσαλαπατάνε κάθε χαραμάδα ελέγχου, τη στιγμή που διαφημίζουν τη διεύρυνση της δημοκρατίας !!! Πάντα ο αυταρχισμός συνοδεύει τις αντιλαϊκές επιδιώξεις, όπως τον ένοιωσαν οι μαζικοί φορείς των Ιονίων και η εκπαιδευτική τους κοινότητα και από τα ΜΑΤ της αριστερής κυβέρνησης στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα.

Επισημαίνουμε ότι το κύριο για μας είναι ο ρόλος των στελεχών, ανεξάρτητα από την όποια διαδικασία. Αρνούμαστε να κλείσουμε τα μάτια στις μεθοδεύσεις και να γίνουμε αξιολογητές των πιο ικανών και προθύμων, των πιο ακριβοπληρωμένων στελεχών σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο, που αποστολή τους είναι να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών του λαού, των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Γι΄ αυτό και έχουμε τοποθετηθεί ότι στις συνεντεύξεις δεν θα βαθμολογήσουμε, θα βάλουμε παύλα (-).

Κέρκυρα 4 Γενάρη 2016

[Σημ.: θα επανέλθουμε με αναλυτικότερη τοποθέτηση για τη θέση που πήραμε επί των ενστάσεων στην εν λόγω συνεδρίαση)

kefalonianews.gr

Loading...
 • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
  loading...
 • europalso

  ideascentral

  ideascentral