Κόβεται η σίτιση στους αναπληρωτές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/11/2016 - 12:40 | Author: Newsroom

Ερώτηση στην Βουλή σχετικά με τη διαφαινόμενη διακοπή του Προγράμματος Εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2016-2017 καταθέσε ο Βουλευτής του Ποταμιού κ. Μαυρωτάς.

“Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτούργησε τα τέσσερα τελευταία χρόνια υπό την ευθύνη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), ανακουφίζοντας αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που υπηρετούσαν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, αποδεικνύοντας ότι, όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των κρατικών φορέων, μπορούν να βρεθούν λύσεις για το καλό του συνόλου. Σημειώνεται, ότι τα τροφεία δίνονταν στους δικαιούχους από πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, χωρίς να επιβαρύνουν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.” .

Η απάντηση του κ. Καμμένου

“Δυστυχώς λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, που αφορούν αποκλειστικά στη σίτιση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ και των οικογενειών τους, δεν καθίσταται επί του παρόντος εφικτή η συνέχιση εφαρμογής της δυνατότητας πρόσβασης, στο εκπαιδευτικό προσωπικό Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, στις στρατιωτικές Λέσχες κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος”.

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Παιδείας, αναφέρει ο κ. Καμμένος.

Το θέμα είχε αποκαλύψει το “emesara.gr” με δημοσίευμά του στις 12 Αυγούστου 2016.

Με έγγραφό του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενημερώνει τις στρατιωτικές μονάδες οι λέσχες των οποίων παρείχαν σίτιση στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και αυτές με τη σειρά τους τα Γραφεία Εκπαίδευσης ότι:

* Από 1η Σεπτέμβρη αίρεται – καταργείται η δυνατότητα πρόσβασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Υπουργείου παιδείας στους τόπους που υπηρετούν , στις παροχές σίτισης που εξασφαλίζουν οι Στρατιωτικές Λέσχες…

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral