Κούρεμα στην ύλη φέρνει η τροπολογία για το Λύκειο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/04/2015 - 12:26 | Author: Newsroom

Κούρεμα στην ύλη και αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ’ Λυκείου

Με τροπολογίες που κατέθεσε χθες στο νομοσχέδιο για την βία στον Αθλητισμό απο το Υπουργείο Παιδείας μεταξύ άλλων, ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν το πρόγραμμα του Γενικού Λυκείου, την απόλυση των μαθητών και την εισαγωγή των αποφοίτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στις διατάξεις των τροπολογιών που ναι μεν αποσύρθηκαν αλλά θα ξαναέρθουν με ξεχωριστό νομοσχέδιο σύμφωνα με το dikaiologitika.gr μπαίνει ψαλίδι στην ύλη της Γ’ Λυκείου με βάση το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Η ανακατανομή, λόγω των τελευταίων αλλαγών που έχουν γίνει, αλλά και η διάθεση την οποία είχε εκφράσει από την αρχή η ηγεσία για «ελάφρυνση» στα βάρη των μαθητών είχαν ως αποτέλεσμα τη διδαχή περισσότερων μαθημάτων στις τρεις κατευθύνσεις, χωρίς όμως να αυξηθούν οι ώρες.

Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, βασικά μαθήματα «Η Γ΄ τάξη Ημερήσιου Γενικού Ενιαίου Λυκείου και η Δ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Ενιαίου Λυκείου χωρίζονται σε τρεις Ομάδες Προσανατολισμού: Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ομάδα Θετικών Σπουδών και Ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Το πρόγραμμα διδασκαλίας της Γ΄ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και της Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου περιλαμβάνει μαθήματα Γενικής Παιδείας και Μαθήματα προσανατολισμού.

Οι μαθητές υποχρεούνται να παρακολουθούν τα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που επιλέγουν καθώς και τα Μαθήματα Γενικής Παιδείας. Ειδικά οι μαθητές της Γ΄ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου παρακολουθούν και ένα Μάθημα Επιλογής».

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral