Κώστας Γαβρόγλου, ποιός είναι ο νέος υπουργός Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/11/2016 - 13:38 | Author: Newsroom

Ο νέος , Κώστας γεννήθηκε το 1947 στην Κωνσταντινούπολη. Είναι βουλευτής Επικρατείας και ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει σπουδάσει στα Πανεπιστήμια Lancaster και Cambridge και Λονδίνου από όπου έλαβε το διδακτορικό του. Είναι επίσης: Ερευνητής και διδάσκων σε Cambridge, Harvard, Boston University, Istanbul Teknik Universitesi, Πανεπιστήμιο Πατρών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Dibner Institute for the History of Science, Chemical Heritage Foundation, Centre Alexandre Koyre.

Έχει διατελέσει:

Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Ιστορικών Αρχείων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1995 έως το 2014. Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2014 έως το 2014.

Είναι επίσης:

Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννου Σ. Λάτση, Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας Ανθρωπιστικών Επιστημών. Μιλάει: Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά.

Είναι από τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς. Ήταν γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου Βοηθών Επιμελητών 1980-1981, μέλος διαφόρων επιτροπών για θέματα εκπαίδευσης του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και ΣΥΡΙΖΑ.
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 1982-1986.

Loading...
  • europalso

    ideascentral