Κώστας Γαβρόγλου, Κανένας γονέας δεν μπορεί, νομικά, να αποσύρει τα παιδιά του από τη Θεματική Εβδομάδα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/02/2017 - 15:49 | Author: Newsroom

Για την θεματική εβδομάδα ο υπουργός τόνισε:
«Τελευταίο θέμα στο πλαίσιο στο οποίο συζητάμε σε αυτό το Ν/Σ είναι η θεματική εβδομάδα.
Η θεματική εβδομάδα είναι κάτι που το είχε επεξεργαστεί η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, είναι κάτι που θα γίνει στα Γυμνάσια, είναι κάτι που είναι υποχρεωτικό να γίνει, υποχρεωτικότατο.

Η μία εβδομάδα όπως λέει πολύ καθαρά η Εγκύκλιος δίνει τεράστια ευελιξία στο Σύλλογο Καθηγητών που μπορούν να την κάνουν μία μέρα, να την εντάξουν και στα μαθήματα που γίνονται, υπάρχει μία τεράστια ευελιξία, είναι ένα πράγμα από το οποίο κανένας γονέας δεν μπορεί, νομικά, να αποσύρει τα παιδιά του. Έχουμε εξαιρετικές ενδείξεις από εκπαιδευτικούς που το έχουν πάρει στην πλάτη τους και θέλω να το χαιρετήσω αυτό το γεγονός, ότι οι εκπαιδευτικοί θα σηκώσουν το βάρος αυτής της υπόθεσης. Γι’ αυτό να προσέξουν ορισμένοι να μην ταυτιστούν με τις αντιδράσεις τους με στρατόπεδα που δεν θα ήθελαν ποτέ οι ίδιοι να εμπλακούν.
Η θεματική εβδομάδα έχει όπως γνωρίζετε τα θέματα της διατροφής, του εθισμού, που δεν είναι μόνο στις ουσίες αλλά και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, στα κινητά, στο facebook, θέματα αποκοινωνικοποίησης, πολλές φορές, των νέων, και βεβαίως έχει μέσα το θέμα των σχέσεων ανάμεσα στα φύλα. Και μου κάνει τρομερή εντύπωση που έχει απομονωθεί το κομμάτι που αφορά τους ειδικά τους γονείς, γιατί το πρόγραμμα έχει και την επιμόρφωση των γονέων, συζήτηση με τους γονείς, με υλικό που υπάρχει αναρτημένο δημοκρατικά και μπορεί κανείς να το κατεβάσει, και που ορισμένοι φοβούνται και τρέμουν στο ενδεχόμενο να μπορέσουμε να συζητήσουμε θέματα που όλη η κοινωνία τα συζητά, τα αποδέχεται και αποτελούν καθεστώς σε όλον τον κόσμο.»
Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral