Κόντρα Μητσοτάκη – Φίλη για τα Συμβούλια στα ΑΕΙ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/09/2016 - 23:28 | Author: Newsroom

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα επαναφέρει τα Συμβούλια στα ΑΕΙ, στα οποία μετέχουν και Έλληνες πανεπιστημιακοί του εξωτερικού πολλοί εκ των οποίων παραιτήθηκαν (ενδεικτικά, στα εμβληματικά ΕΚΠΑ, ΕΜΠ και ΑΠΘ) διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική θέση / στάση της κυβέρνησης κατά των Συμβουλίων, εξαπέλυσε ο κ. Φίλης.

kathimerini.gr

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο Facebook, ότι η κυβέρνηση «επιθυμεί ένα πανεπιστήμιο απομονωμένο και αποκομμένο, χωρίς προοπτική και όραμα», ενώ δεσμεύεται ότι ο ίδιος θα αποκαταστήσει και θα ενισχύσει τον θεσμό των Συμβουλίων Ιδρύματος: «Τα Συμβούλια Ιδρύματος είναι ένας θεσμός τον οποίο δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα αποκαταστήσουμε και θα ενισχύσουμε. Αλλά δεσμεύομαι επίσης προσωπικά, ότι η απελευθέρωση του Ελληνικού Πανεπιστημίου από τα δεσμά του χθες, θα αποτελέσει βασικό μέλημα και μία από τις προτεραιότητες
της μελλοντικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει. «Η Ελλάδα, θα γίνει σύντομα μία κανονική χώρα, μία χώρα που θα έχει και την εκπαιδευτική πολιτική που χρειάζεται και τον Υπουργό Παιδείας που αξίζει…», πρόσθεσε.

Απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Φίλης ανέφερε: «Η ΝΔ υπέστη μια δεινή πολιτική ήττα στη Βουλή, αφού επέμεινε μαζί με τη Χρυσή Αυγή στη στείρα άρνηση, καταψηφίζοντας τις διατάξεις που επαναφέρουν τη νομιμότητα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, από την οποία μόνο να κερδίσουν έχουν οι μαθητές, οι οικογένειές τους και τα καλά ιδιωτικά σχολεία. Με τον τρόπο αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε και στο χώρο της εκπαίδευσης τα διαπιστευτήριά της στην ασυδοσία και στην παρανομία. Την ίδια μέρα κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε κρυπτόμενος στον ασφαλή χώρο του facebook, να τοποθετηθεί επί ενός θέματος άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος, αυτό, των Συμβουλίων Ιδρυμάτων των ΑΕΙ, που δεν ήταν αντικείμενο του συζητούμενου νομοσχεδίου και για το οποίο η κυβέρνηση δε φέρει την παραμικρή ευθύνη. Πρόκειται, για προφανή αντιπερισπασμό και για προσπάθεια εκ μέρους του να αποπροσανατολιστεί η συζήτηση μακριά από τα ζητήματα στα οποία έγινε καταφανής η γύμνια της παράταξής του και η κρίση ταυτότητας της ΝΔ» είπε ο κ. Φίλης.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral