Κομισιόν: Μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου στην Ελλάδα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/11/2016 - 19:33 | Author: Newsroom

Σημαντική μείωση των ποσοστών πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου στην Ελλάδα διαπιστώνει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Απογοητευτικές οι επιδόσεις ως προς την απόκτηση βασικών δεξιοτήτων από τους νέους και τους ενήλικες, τη συμμετοχή στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και την εκπαίδευση των ενηλίκων.

Σημαντική πρόοδο στην Ελλάδα, ως προς την παραμονή των μαθητών στο σχολείο και την ολοκλήρωση των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαπιστώνεται στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτό συνάγεται από τα αποτελέσματα της Έκθεσης Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης για το 2016.

«Τα εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο, υποστηρίζοντας τις προσπάθειές μας να διαχειριστούμε σοβαρά ζητήματα, όπως η επίμονη ανεργία των νέων και η αργή οικονομική ανάπτυξη, καθώς και νέες προκλήσεις όπως η προσφυγική κρίση», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό Τίμπορ Νάβρατσιτς και πρόσθεσε ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η εκπαίδευση δίνει τη δυνατότητα στους νέους να γίνουν ενεργοί, ανεξάρτητοι πολίτες και να βρουν μια ικανοποιητική απασχόληση. Δεν είναι απλώς θέμα βιώσιμης ανάπτυξης και καινοτομίας. Είναι θέμα δικαιοσύνης.»

Όσον αφορά τις επενδύσεις στην παιδεία, τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της έκθεσης παρακολούθησης (2014) δείχνουν ότι οι σχετικές δημόσιες δαπάνες στην ΕΕ έχουν αρχίσει να αυξάνονται και πάλι, μετά από τρία διαδοχικά έτη συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral