Κομφούζιο με την εφαρμογή του ωραρίου των εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/02/2018 - 17:49 | Author: Newsroom

Η εφαρμογή εκ νέου του νόμου του 1986 για το συνεχίζει να προκαλεί πονοκέφαλο στους δασκάλους, στους καθηγητές, στους διευθυντές αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, για ξεχωριστούς λόγους για καθεμία από αυτές ης ομάδες.

Πώς τελικά θα εφαρμοστεί η επίμαχη εγκύκλιος που έχει γραφτεί σαν χρησμός της Πυθίας φέρεται ότι ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που έγινε στο υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη, με τη συμμετοχή των 13 περιφερειακών διευθυντών όλης της Ελλάδας. Σύμφωνα με άτομα που φέρεται ότι βρίσκονταν στη σύσκεψη, οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας είπαν με απόλυτη φυσικότητα στους ανήσυχους περιφερειακούς διευθυντές να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπονται στην εγκύκλιο για το τριαντάωρο και να μη στέλνουν σης Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στο υπουργείο Παιδείας τα ερωτήματα των διευθυντών των σχολείων για την εφαρμογή του ωραρίου, προκειμένου να μην υπάρξει πάλι εμπλοκή με τους θεσμούς.

Ουσιαστικά το υπουργείο Παιδείας φέρεται ότι προσπαθεί να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα, καθώς από τη μια πλευρά νομοθέτησε το προαπαιτούμενο του ωραρίου των εκπαιδευτικών που ζήτησαν οι θεσμοί και ταυτόχρονα χαϊδεύει τα αυτιά των εκπαιδευτικών, καθώς λέει σιωπηλά να μην εφαρμοστεί ο νόμος. Δηλαδή, επαναλαμβάνει αυτό που ανεπίσημα έκαναν επί σειράν ετών όλες οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες, τα στραβά μάτια, στην εφαρμογή του ωραρίου των δασκάλων και των σε γυμνάσια και λύκεια, σύμφωνα με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral