Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/10/2015 - 17:59 | Author: Newsroom

Συντάκτης:

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, είχαν οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, αργά το βράδυ της Πέμπτης. Μετά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών έκαναν λόγο για κλιμάκωση του αγώνα, καθώς τα αιτήματά τους δεν ικανοποιήθηκαν.

Από τις 20.30 το βράδυ, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Παιδείας σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών που ζητούν την άμεση κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων σε όλη την Ελλάδα, χωρίς παζάρια και ποσοστώσεις.

Δεκαμελής αντιπροσωπεία συναντήθηκε λίγο αργότερα με τον ίδιο τον υπουργό και δύο συνεργάτες του και συζήτησαν για περίπου μία ώρα. «Ο υπουργός μάς ενημέρωσε ότι βρήκε χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και ότι θα δοθούν 218 συνολικά πιστώσεις σε Αττική, Δυτική Μακεδονία και Νότιο Αιγαίο, αριθμός που καλύπτει μόλις το 1/5 των αναγκών των σχολείων. Αυτό αποτελεί εμπαιγμό!» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Περικλής», Ηλέκτρα Μήτσουρα, τονίζοντας ότι μετά από αυτή τη διόλου ικανοποιητική εξέλιξη είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τους αγώνες τους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου μάς ενημέρωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης, όταν μέλη της αντιπροσωπείας έκαναν λόγο για ολιγωρία από πλευράς υπουργείου, καθώς τα κενά είναι γνωστά ήδη από το καλοκαίρι.

efsyn.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral