Κλειστό σήμερα το υπ. Παιδείας για το κοινό λόγω των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/04/2014 - 08:35 | Author: Newsroom

Το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, δεν θα δεχθεί σήμερα κοινό, λόγω της συγκέντρωσης που έχουν προγραμματίσει για τις 2 το μεσημέρι τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών και δασκάλων, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, κατά την αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, δασκάλους και καθηγητές που με τον καθημερινό τους αγώνα μέσα στα σχολεία αντιστέκονται στην προσπάθεια του Υπουργείου να επιβάλλει την αξιολόγηση της κατηγοριοποίησης των σχολείων, του αντιδραστικού ελέγχου και των απολύσεων.

Παρά το όργιο εκβιασμών και τρομοκράτησης που εξαπέλυσε η διοίκηση, η αντίσταση του κλάδου ανάγκασε το Υπουργείο να καταφύγει σε παράνομες εγκυκλίους “επιστρατεύοντας” τους εκπαιδευτικούς με το “εντέλλεσθε”.

Οι συνάδελφοι απάντησαν με εκατοντάδες αγωνιστικές αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί παλεύουν ενάντια στην πολιτική που τσακίζει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, ενώ υπήρξαν διευθυντές που στάθηκαν στο πλευρό των συναδέλφων, δηλώνοντας την άρνησή τους να συγκροτήσουν ομάδες και την παραίτησή τους.

Το μήνυμα είναι δεδομένο, οι αντιδραστικές επιλογές των μηχανισμών της αξιολόγησης, που επιδιώκουν την προσαρμογή της εκπαίδευσης στις προσταγές της ΕΕ για το σχολείο- επιχείρηση δεν θα περάσουν. Καλούμε τα σωματεία να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων και με κάθε πρόσφορο μέσο πάλης να ενισχύσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αξιολόγηση.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα καταθέσει τις επόμενες μέρες στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης και αναστολής των εγκυκλίων της αυτοαξιολόγησης.

Καλούμε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας Παρασκευή 11/4 14:00 για την ακύρωση των σεμιναρίων επιμόρφωσης σχολικών συμβούλων για την αξιολόγηση.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf εδώ

ΔΟΕ

Αρ. Πρωτ.782 Αθήνα 8/4/2014

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 και ώρα 14:00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

Κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας

Την Παρασκευή 11 καθώς και το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου πραγματοποιούνται στο Υπουργείο Παιδείας τα σεμινάρια της αξιολόγησης για τους Σχολικούς Συμβούλους καθώς και τους Προϊστάμενους Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. των περιοχών Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας &Θράκης (Ν. Ροδόπης, Δράμας, Ξάνθης) και Κρήτης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 2.οο μ. μ. της Παρασκευής 11 Απριλίου

στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε όλοι μαζί να διατρανώσουμε για μια ακόμη φορά την αντίθεσή μας στην αξιολόγηση – χειραγώγηση που επιχειρεί να επιβάλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, κατηγοριοποιώντας τα σχολεία και τιμωρώντας τους εκπαιδευτικούς.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου).

Οι τοπικοί σύλλογοι των περιοχών των οποίων τους σχολικούς συμβούλους αφορούν τα σεμινάρια, καλούνται να κηρύξουν επιπλέον στάση εργασίας για την ίδια ημέρα, ώστε οι Σχολικοί Σύμβουλοι που έχουν αποφασίσει να ταχθούν στην πλευρά του Κλάδου να καλυφθούν, ουσιαστικά με απεργία, και να μη συμμετέχουν στο σεμινάριο. Το ίδιο, σε κάθε περίπτωση, μπορούν να κάνουν όλοι οι Σύλλογοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στο Υπουργείο και δεν καλύπτονται από τη στάση εργασίας της Δ.Ο.Ε.

Καλούμε όλους τους Σχολικούς Συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην αναλάβουν το ρόλο του «πρόθυμου» αξιολογητή. Όσοι το πράξουν αποφασίζουν να βρεθούν εκτός του μεγάλου κλάδου των εκπαιδευτικών της Π.Ε.

Loading...
  • europalso

    ideascentral