Κλείνουν εκτός από ολοήμερα Δημοτικά τώρα και Νηπιαγωγεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/06/2016 - 00:10 | Author: Newsroom

«Για την εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας σε σχέση με τον Προγραμματισμό λειτουργίας των Ολοήμερων Δημ. Σχολείων και των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων για το σχ. έτος 2016-2017»

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

1.Με την εγκύκλιο 87776/Δ1 που απέστελλε στα σχολεία στις 30-5-2016, το Υπουργείο Παιδείας, έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση, μια μέρα πριν ξεκινήσουν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία. Για πρώτη φορά, μετά το 1997, θέτει κριτήρια για την εγγραφή στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο, αντίστοιχα με το Δημοτικό. Εκτός από τα ολοήμερα δημοτικά, που έβαλε στο στόχαστρο με την Υπουργική Απόφαση με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Ολοήμερου Δημοτικού» κλείνει τώρα και ολοήμερα Νηπιαγωγεία! Πετάει δηλ. και τα νήπια έξω από τα ολοήμερα νηπιαγωγεία με οδυνηρές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες και τις νηπιαγωγούς! Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που κλείνει εκατοντάδες νηπιαγωγεία, αφού διπλασιάζει τον ελάχιστο αριθμό νηπίων (από 7 σε 14) για τη λειτουργία τμήματος. Την ίδια στιγμή…

  • Κανένας Μαθητής -Κανένα Νήπιο εκτός ολοήμερου. Κανένα Προνήπιο εκτός Νηπιαγωγείου. Εγγραφή όλων των παιδιών χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις.

Όλοι οι γονείς που επιθυμούν και έχουν ανάγκη τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν ολοήμερο δημοτικό και νηπιαγωγείο να καταθέσουν αίτηση ανεξαρτήτως του αν πληρούν τα κριτήρια της Υπουργικής Απόφασης και της εγκυκλίου. Οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολικών μονάδων να αποφασίσουν ότι οι διευθυντές και οι προϊστάμενες θα παραλάβουν τις αιτήσεις από όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς. Το ίδιο να γίνει και ως προς τις εγγραφές των προνήπιων αλλά και με τη λειτουργία πρωινής ζώνης στα δημοτικά. Καλούμε τα σωματεία και τους συλλόγους γονέων να στηρίξουν με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις σε επίπεδο Σχολείου, Διεύθυνσης και Περιφέρειας τις παραπάνω αποφάσεις.

Με τη μαζική μας συμμετοχή στην Απεργία στις 8 Ιούνη και στην Απεργιακή Συγκέντρωση – 11:00 Πλ. Ελευθέριας – δίνουμε απάντηση στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας!!

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral