Κλείνει σχολείο στο Μεσολόγγι λόγω ζημιών από την κακοκαιρία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/12/2017 - 10:16 | Author: Newsroom

Κλειστό, έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, θα παραμείνει το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Χρυσοβεργίου, του δήμου Μεσολογγίου, μετά την αυτοψία που διενεργήθηκε από μηχανικούς του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Τα μέλη του ΤΕΕ πραγματοποιώντας εθελοντικά επισκέψεις σε σχολικές μονάδες περιοχών που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα, έκριναν ως ακατάλληλο για χρήση το κτίριο, όπου στεγάζεται το σχολείο, καθώς όπως διαπιστώθηκε, εφάπτεται με διερχόμενο ρέμα.

Ακόμη διαπιστώθηκε ότι ο αύλειος χώρος όπου βρίσκονται τα δύο προκατασκευασμένα κτίρια έχει υποστεί κατολίσθηση.

Αντίστοιχες αυτοψίες έγιναν στα δημοτικά σχολεία Ελληνικών, Σταμνάς, Χαλικίου, Κεφαλοβρύσου, καθώς επίσης στο 1ο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Νεοχωρίου και στο 1ο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Κατοχής. Το κόστος αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν στα σχολικά συγκροτήματα, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας των μελών του ΤΕΕ, ανέρχεται σε 400.000 ευρώ. Για το θέμα, ενημερώθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, καθώς ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος τού παρέδωσε την παραπάνω έκθεση.

Σημειώνεται πως η διακοπή μαθημάτων ισχύει μόνο για το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χρυσοβεργίου, καθώς οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες που είχαν προσωρινά διακόψει τη λειτουργία τους αύριο Τρίτη θα λειτουργήσουν κανονικά.

Loading...
  • europalso

    ideascentral