Κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας 15/4

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/04/2016 - 16:47 | Author: Newsroom

Έξω από το Υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικοί – Ζητούν απόσυρση της διάταξης για τους αναπληρωτές

Με σύνθημα “Όχι στην Παιδεία των περικοπών”

πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, ζητώντας να αποσυρθεί η διάταξη για την πρόσληψη αναπληρωτών την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Έντονη είναι η παρουσία των ΜΑΤ στο σημείο. Πριν από λίγη ώρα, περίπου 50 εκπαιδευτικοί μπήκαν μέσα στον χώρο του υπουργείου. Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν θα υπάρξει διάλογος μαζί τους, καθώς η προϋπόθεση διαλόγου που είχε θέσει το υπουργείο ήταν να εισέλθουν 30 άτομα.

Παράλληλα, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ καλούν την ΟΛΜΕ να φύγει από τον διάλογο.

Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές έχουν κλείσει το δρόμο μπροστά από την είσοδο του υπουργείου, ενώ μέσα στο κτίριο πραγματοποιείται εκδήλωση – βράβευση μαθητών στο πλαίσιο του δεύτερου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού με θέμα “Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, Δημιουργώ, Διεκδικώ”.

avgi.gr

Διαβάστε 15/4/2016: Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Σε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στις 11:30 στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί, απορρίπτοντας την έκκληση του υπουργού Νίκου Φίλη να μην την πραγματοποιήσουν, καθώς την ίδια στιγμή είναι προγραμματισμένη εκδήλωση για βράβευση μαθητών.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

«Η κινητοποίησή μας δε στρέφεται κατά των μαθητών και της εκδήλωσης. Οι μαθητές μας, τα σχολεία και η παιδεία μας δεν “κινδυνεύουν” από τις διαδηλώσεις των δασκάλων και των καθηγητών τους, αλλά από τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ. Το υπουργείο συναισθάνεται την οργή που έχουν προκαλέσει οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του στους εκπαιδευτικούς και θέλει να προλάβει τις εξελίξεις και μην υπάρξει, όπως όλα τα δεδομένα δείχνουν, μια μαζική, μαχητική, διεκδικητική, συγκέντρωση την Παρασκευή, να μην υπάρξει με κινηματικούς όρους αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής» ανακοίνωσε η ΔΟΕ.

Από τη μεριά της η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται προτροπές-συμβουλές από το υπουργείο σχετικά με αποφάσεις του για την ανάληψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

«Η ΟΛΜΕ από την ίδρυσή της έχει αποδείξει το αμέριστο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη και την προστασία της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου, συνεπώς τα διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργείου παιδείας για δήθεν συμφωνία της ΟΛΜΕ με τις προτάσεις που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών δεν την αφορά. Η τελευταία μάλιστα τακτική του υπουργείου παιδείας έρχεται να επιβεβαιώσει τις επιφυλάξεις που διατύπωσε η ΟΛΜΕ σχετικά με τη συμμετοχή της στον εθνικό- κοινωνικό διάλογο» αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral