Κινητοποίηση στη Λήμνο – Μαζί με τους εργαζόμενους και οι εκπαιδευτικοί

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/12/2017 - 20:30 | Author: Newsroom

ΕΛΜΕ Λήμνου – Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στο λιµάνι της Μύρινας στις 10.30 π.µ. που διοργανώνουν το Νοµαρχιακό Τµήµα Λήµνου της ΑΔΕΔΥ και το Παράρτηµα Λήµνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου.

Τώρα είναι ώρα να δώσουµε τη δική µας απάντηση!

Έχουµε τη δύναµη και τη θέληση να επιβάλουµε το δίκιο µας. Να παλέψουµε για την ικανοποίηση των δικαιωµάτων
µας.

• Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, από το δικαίωµα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
• ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ µειωµένο ΦΠΑ για τη Λήµνο και όλα τα νησιά.
• Αυξήσεις στους µισθούς, επαναφορά του 13ου – 14ου µισθού, ξεπάγωµα των Μισθολογικών Κλιµακίων.
• Μόνιµοι και µαζικοί διορισµοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των άµεσων αναγκών των σχολείων.
• Εξίσωση των δικαιωµάτων µονίµων και συµβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
• Κάτω τα χέρια από το ωράριο των εκπαιδευτικών, µείωση του αριθµού των µαθητών ανά τµήµα.
• Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Καµιά σκέψη για πέρασµα των νηπιαγωγείων στους Δήµους. Δηµόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, όχι παιδεία µε κουπόνια και voucher.
• Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισµό, ούτε 1€ από τη τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη µόρφωση των παιδιών. Κατάργηση της επιχειρηµατικής δράσης στην Παιδεία.
• Λεφτά για τη µόρφωση των παιδιών όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεµικούς εξοπλισµούς.

Δε θα σταµατήσουν αν δεν τους σταµατήσουµε!

Τα µέτρα της 3η αξιολόγησης που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ένας ακόµα κρίκος στη βαριά αλυσίδα που έχουν δέσει στο λαό. Είναι αποτέλεσµα των µνηµονίων που ψήφισαν µαζί µε την κυβέρνηση η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόµµατα. Απαιτούνται και υπαγορεύονται από την Ε.Ε., τον ΣΕΒ και τους επιχειρηµατικούς οµίλους που επιθυµούν ένα σεληνιακό τοπίο για εµάς τους εργαζόµενους για να αβγαταίνουν τα κέρδη τους.

Προετοιµάζουν νέα µεγαλύτερη έφοδο στη ζωή και τα δικαιώµατα µας!

Τα µέτρα αυτά δεν αποτελούν το «τέλος του µνηµονίου» και την «αρχή µιας νέας σελίδας για τη χώρα» όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Ήρθαν για να µείνουν! Ξηλώνουν εργατικά, λαϊκά δικαιώµατα που κατακτήθηκαν µε αγώνες και θυσίες για να προετοιµάσουν νέα, µεγαλύτερη, επίθεση.

Αν το µέλλον που µας προετοιµάζουν είναι ρόδινο τότε γιατί φέρνουν νοµοσχέδιο που απαγορεύει την απεργία;

Βάζουν νέα εµπόδια στην οργάνωση των εργαζοµένων, στο απεργιακό δικαίωµα, γιατί ξέρουν καλά ότι γρήγορα θα γεννηθούν νέοι, πιο µαζικοί και συντονισµένοι, αγώνες απέναντι στη βάρβαρη και ταξική πολιτική που γονατίζει τους εργαζόµενους στο όνοµα της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Το φόβο µας να έχουν!!

Τα συνδικαλιστικά δικαιώµατα και οι ελευθερίες, το δικαίωµα στην απεργία κατακτήθηκαν µε αγώνες και αίµα. Δεν θα τους αφήσουµε να τα πάρουν πίσω!

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 16
ΜΥΡΙΝΑ 81400 ΛΗΜΝΟΣ
ΤΗΛ: 6946017039
http://www.elme-limnou.gr/
email: elmelimnos@gmail.com

06-12-2017
Ας σκεφτεί ο καθένας: Τα προαπαιτούµενα της αξιολόγησης που φέρνουν αλλά και οι σχεδιασµοί στην εκπαίδευση σηµατοδοτούν το τέλος της επίθεσης;

• Ο φετινός προϋπολογισµός φορτώνει επιπλέον 2,74 δις ευρώ στις πλάτες των εργαζοµένων, ενώ παράλληλα προβλέπει «ζεστό χρήµα» για το κεφάλαιο. Μέχρι το 2060 έχουν συµφωνηθεί προϋπολογισµοί λιτότητας και φοροληστείας, θεόρατα πλεονάσµατα που θα τα επωµιστούµε εµείς οι εργαζόµενοι. Αυτό είναι τέλος της επίθεσης;
• Ανοίγουν άµεσα τους πλειστηριασµούς της λαϊκής κατοικίας γιατί τα λεγόµενα «κόκκινα δάνεια» είναι αγκάθι για τις τράπεζες και τους «επενδυτές» που θέλουν «αναθέρµανση της αγοράς κατοικίας». Αυτό είναι τέλος της επίθεσης;
• Προαπαιτούµενο της 3ης αξιολόγησης είναι η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και η αύξηση των µαθητών ανά τµήµα. Με το νόµο για τη ρύθµιση του εργάσιµου χρόνου των ιατρών, νοµοθετούν την εργάσιµη εβδοµάδα των 60 ωρών.

Στόχος τους είναι η πλήρη διάλυση του ωραρίου των εργαζοµένων. Σχεδιάζουν τη γενίκευση της διευθέτησης του εργάσιµου χρόνου σε όλους του κλάδους και στην εκπαίδευση. Η αύξηση του ωραρίου, η κινητικότητα, ο εκπαιδευτικός λάστιχο, η εντατικοποίηση είναι απαιτήσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.
• Οι αλλαγές στην Προσχολική Αγωγή, η προσπάθεια από την κυβέρνηση να περάσει το Νηπιαγωγείο στους Δήµους δεν είναι οδηγός για όλο το Δηµόσιο, για όλη την εκπαίδευση;
• Οι σχεδιασµοί για το νέο Λύκειο και τον τρόπο πρόσβασης δε σηµατοδοτούν ένα ακόµα πιο σκληρό, ταξικό και ανταγωνιστικό σχολείο;
• Η αύξηση του αριθµού µαθητών ανά τµήµα, τα τεράστια κενά στην ειδική αγωγή, το µοίρασµα των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης σε 4 και 5 µαθητές, η µετακίνηση συναδέλφων µέχρι και σε 5 σχολεία για τη συµπλήρωση ωραρίου δεν είναι αποτελέσµατα της πολιτικής των σκληρών περικοπών που συνεχίζονται από το σχέδιο του φετινού προϋπολογισµού;

Η πολιτική τους είναι απάνθρωπη και εγκληµατική!

Δίκαιη ανάπτυξη σ΄ ένα άδικο σύστηµα δεν υπήρξε ποτέ ούτε θα υπάρξει!

Η περιβόητη «καπιταλιστική ανάπτυξη» που στο βωµό της µας σφαγιάζουν καθρεφτίζεται καθαρά στις λαϊκές περιοχές της Αττικής, στη Μάνδρα, τη Νέα Πέραµο και σε άλλα µέρη της Ελλάδας. Πνιγµένοι εργαζόµενοι και κατεστραµµένα σπίτια γιατί τα αντιπληµµυρικά έργα δεν είναι κερδοφόρα για το κεφάλαιο. Την ίδια στιγµή διόδια παντού και επιχειρηµατικά µεγαθήρια γιατί αυτό επιβάλλει η κερδοφορίας τους.

Η «κοινωνική ευαισθησία» της κυβέρνησης φτάνει στο σηµείο να κόβει το επίδοµα των 300€ για φτωχές οικογένειας που έχουν παιδιά στο σχολείο και να απολύει αναπληρωτές µε ανίατες ασθένειες!

Μόνο ο αγώνας, η οργάνωση, η συµµαχία των λαϊκών στρωµάτων µπορεί να βάλει φρένο, να ανατρέψει τη σηµερινή πραγµατικότητα, ν΄ ανοίξει δρόµο υπέρ των εργαζοµένων!

Να µη δεχτούµε ως εργαζόµενοι, ως παιδαγωγοί να θυσιαστούµε στο βωµό των κερδών τους. Να µη γίνουµε δούλοι µε σκυµµένο το κεφάλι, να εκπαιδεύουµε τους µαθητές µας για να γίνουν οι σύγχρονοι δούλοι του 21ου αιώνα.

Ετοιµαζόµαστε για νέους, πιο µαζικούς αγώνες! Αυτή η ΑΠΕΡΓΙΑ πρέπει και µπορεί να πετύχει!

Να γίνει η αρχή µιας γενικευµένης αντεπίθεσης!

Έχουµε τη δύναµη, µπορούµε να τα καταφέρουµε!

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος Ο γραµµατέας
Ξυπτεράς Ανδρέας Ρίζος Αλέξιος

Loading...
  • europalso

    ideascentral