Κινητοποίηση αναπληρωτών στις 2 Μαρτίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/02/2018 - 09:15 | Author: Newsroom

ΠΑΣΑΔ: Γιατί πρέπει 2/3 να είσαι παρών-παρούσα –  Συνάδελφοι προκηρύσσοντας με τους υπόλοιπους συλλόγους (ΠΕΑΔ, ΣΑΤΕΑ, ΣΑΝ) την πρώτη κινητοποίηση αναπληρωτών πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας με όρους που θα την καθιστούσαν αξιόπιστη ως κίνηση στους αναπληρωτές και δυνατή ως μήνυμα όχι μόνο στο Υπουργείο, αλλά και στις Ομοσπονδίες μας, περιμέναμε (κι είχαμε) αντιδράσεις, καθώς για πρώτη φορά έμπαιναν πρωτόγνωροι όροι στον τρόπο έκφρασης των αιτημάτων μας.

Κάτω από ένα πανό, αυτό των , χωρίς άλλα χαρακτηριστικά, μια γροθιά, μια δύναμη, ένα θέλω κι ένα μήνυμα σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
Ωστόσο δεν κάναμε πίσω αφού πρώτα η αποφασιστικότητα των διοργανωτών συλλόγων να την πραγματοποιήσουν και μετά η δυναμική που έπαιρνε η κίνηση, γινόταν όλο και μεγαλύτερη.

Άμεσα απ τις ομοσπονδίες κι ανεπιφύλακτα μας στήριξε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ κι ακολούθησε η ΟΛΜΕ (και με τις δυο είχαμε κι έχουμε ανοιχτή γραμμή) ζητώντας από μας να μεταφέρουμε την ημερομηνία της κινητοποίησης μια εβδομάδα αργότερα και στη συνέχεια ν’ αναλάβει ως Ομοσπονδία να στηρίξει την κινητοποίηση και ταυτόχρονα να έρθει σ’ επαφή με τη ΔΟΕ για να συνδιοργανώσουν το συλλαλητήριο.

Φυσικά δε θα μπορούσαμε ν’ αρνηθούμε και κάπως έτσι οριστικοποιήθηκε ως ημερομηνία του συλλαλητηρίου, κατά της αδιοριστίας, η 2/3/18 κι αποστείλαμε νέο κείμενο στους Συλλόγους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας.

Σιγά σιγά λοιπόν άρχισαν να έρχονται και οι αποφάσεις των συνελεύσεων των Συλλόγων της Πρωτοβάθμιας υπέρ της συγκεκριμένης ημερομηνίας (απαραίτητη για τη ΔΟΕ η στήριξη από τη βάση) και να ολοκληρώνεται αυτό που από την αρχή είχαμε οραματιστεί. Μια κινητοποίηση που θα στηριχτεί από τις ομοσπονδίες και θα μπορέσει να έχει τους όρους μαζικότητας που επιθυμούσαμε και περιμένουμε.

Συνάδελφε τώρα που η στήριξη της κινητοποίησης πλέον είναι μονόδρομος για όλους, πολλοί θα προσπαθήσουν (ανεπιτυχώς και πάλι) να μας καπελώσουν, να μας διασπάσουν γιατί ενότητα σημαίνει δύναμη, κι αυτό φοβίζει. Παλεύουμε για την μονιμοποίησή μας, για τη μονιμοποίησή του αναπληρωτή που έχει και μια μέρα προϋπηρεσία, κι αυτό δεν είναι αρεστό αφού δεν είναι στα σχέδια του Υπουργείου.

Σ’ εσένα όμως απευθυνόμαστε συνάδελφε, λέγοντάς σου πως είναι ευθύνη σου να τους παραμερίσεις, πως το μέλλον σου δε μπορεί να είναι έρμαιο στις διαθέσεις κανενός και πως η αλήθεια είναι, και το ξέρεις, ότι είσαι συνυπεύθυνος για τη θέση που βρίσκεσαι και την ανυποληψία στην οποία έχεις περιέλθει ως εργαζόμενος, αφού μέχρι τώρα δεν έδειξες πως ΘΕΛΕΙΣ αυτό που ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ, ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΟΥ!

Τώρα που η αυθόρμητη, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ κι ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ προσπάθεια κινητοποίησης των αναπληρωτών παίρνει σάρκα και οστά και στις 2/3 θα γίνει πραγματικότητα ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙΣ, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ. ΕΝΑ αίτημα, ΕΝΑ πανό κι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Ζητάμε την άμεση μονιμοποίησή μας κι εξομοίωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μονίμων .

Είναι η ώρα να δείξουμε επιτέλους μαζικά τη δύναμή μας και τη θέλησή μας!

Loading...
  • europalso

    ideascentral