Μολότοφ στο υπουργείο Παιδείας μετά τη μαθητική πορεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/12/2017 - 12:57 | Author: Newsroom

Βόμβες μολότοφ μέσα στον προαύλιο χώρο του πέταξαν άγνωστοι μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, την ώρα που ολοκληρωνόταν η συγκέντρωση, άγνωστοι κινήθηκαν στον πλαϊνό δρόμο του υπουργείου και πέταξαν μολότοφ μέσα από τα κάγκελα.

Και όλα αυτά ενώ το  υπουργείο Παιδείας από σήμερα θυμίζει «φρούριο»! Για ναπροστατευθούν από τους μαθητές που σε καθημερινή, σχεδόν, βάση διαδηλώνουν έξω από το υπουργείο, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, τα κάγκελα από τις πόρτες εξαφανίστηκαν και τη θέση τους πήραν μεγάλες λαμαρίνες.

Οσον αφορά το μαθητικό συλλαλητήριο,  πήραν μέρος περίπου 300 μαθητές, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας συνάντηση της αντιπροσωπεία τους με την ηγεσία του υπουργείου.

Μεταξύ άλλων οι μαθητές ζητούν: Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα ΕΠΑΛ. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία τους κανονικά. Να μη μείνει κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση! Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία.

Ακόμη: Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς. Βιβλία σε όλα τα σχολεία. Να ξεκινήσει τώρα σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη. Δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.

Loading...
  • europalso

    ideascentral