Κεραμέως: «Προτεραιότητά μας η Παιδεία»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/12/2017 - 20:30 | Author: Newsroom

Στις μεταρρυθμίσεις που θα προχωρήσει η ΝΔ σε βασικούς τομείς του Κράτους, όπως η Παιδεία, αναφέρθηκε η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Επικρατείας .

Μιλώντας στον Άρη Τόλιο και την εκπομπή «Στάση των 2» στον Αθήνα 9.84 τόνισε πως για πρώτη φορά η όποια μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση θα πρέπει να ξεκινήσει από κάτω προς τα πάνω, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλαδή από τα θεμέλια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που δεν είναι άλλη από τα χρόνια 0 έως 6.

Στο ερώτημα για το αν θα υπάρχει βάση για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι θα συζητηθεί και αυτό στο συνέδριο, αλλά η σκέψη είναι για έναν πιο ενεργό ρόλο των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων στα κριτήρια εισαγωγής στα ίδια τα ιδρύματα.

«Το άσυλο έχει μετατραπεί σε ένα άσυλο εγκληματιών και άβατο ανομίας»

Αναφερόμενη στα τελευταία κρούσματα βίας εντός των πανεπιστημίων, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και με το νόμο Γαβρόγλου επιδεινώθηκε δραματικά ό,τι έχει να κάνει με το ακαδημαϊκό περιβάλλον. Μάλιστα η Τομεάρχης Παιδείας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σοβαρών αλλαγών στο θέμα του ασύλου, λέγοντας χαρακτηριστικά «το άσυλο έχει μετατραπεί σε ένα άσυλο εγκληματιών και άβατο ανομίας. Εμείς λέμε να προστατεύσουμε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, στο να μπορούν δηλαδή δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητές να διδάσκουν και να μιλάνε ελεύθερα. Λέμε το αυτονόητο. Να μπορούν οι αρχές να επεμβαίνουν, όπως το κάνουν σε όλους τους άλλους δημόσιους χώρους, για κάθε αξιόποινη πράξη η οποία λαμβάνει χώρα στα Πανεπιστήμια».

Loading...
  • europalso

    ideascentral