Κέντρα Αειφορίας: Πόσες θέσεις για αποσπάσεις δημιουργούνται

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/03/2018 - 11:44 | Author: Newsroom

Tα ΚΠΕ δεν καταργούνται ούτε μειώνονται αλλά αντικαθίστανται όπως προβλέπει σχετική διάταξη του νομοσχεδίου σε Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία ().

Μετά τη ψήφιση του θα έχουμε 53 Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία. Να σημειώσουμε ότι με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας ιδρύονται άλλα 2 ΚΠΕ οπότε ο αριθμός τους θα αυξηθεί στα 55 ΚΠΕ. Ο αριθμός των θέσεων των εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία με τη διαδικασία των αποσπάσεων θα είναι 4 εκπαιδευτικοί ανά Κέντρο συνολικά λοιπόν θα έχουμε 53Χ4 θέσεις 212 θέσεις ή 220 αν ενεργοποιηθούν και τα δυο νέα Κέντρα.

Από αυτές τις θέσεις οι 106 θα είναι για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας και οι άλλες 106 θα είναι για εκπαιδευτικούς Α/θμιας με τις 53 εξ αυτών να προορίζονται για δασκάλους ή νηπιαγωγούς.

 

Τα Κ.Ε.Α. στελεχώνονται από Παιδαγωγική Ομάδα αποσπασμένων με διδακτική υπηρεσία τουλάχιστον επτά ετών στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι επιλέγονται σύμφωνα με την υπουργική απόφαση της περίπτ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου 18. Στην Παιδαγωγική Ομάδα, η οποία συγκροτείται για τριετή θητεία, μετέχουν τουλάχιστον:

α) δύο εκπαιδευτικοί εκπαίδευσης και

β) δύο εκπαιδευτικοί εκπαίδευσης, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών ή ΠΕ70 Δασκάλων.

 

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral