ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Ο Υπουργός Παιδείας “καρατομεί” το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/06/2016 - 12:39 | Author: Newsroom

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
αριθ. Πρ. 295-6/62015

Ο Υπουργός Παιδείας επιθυμεί να “καρατομήσει”

το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας και μάλιστα χωρίς καμία αιδώ, δεδομένου ότι το θεωρεί «ήσσονος σημασίας».Επί τούτου:
1) Με βάση ποια κριτήρια ένα μάθημα θεωρείται ήσσονος σημασίας; Η σημασία του κρίνεται από την παιδαγωγική λειτουργία του μαθήματος ή από τη δύναμη των συνδικαλιστικών οργάνων των εκάστοτε διδασκόντων και της επιρροής τους στο Υπουργείο; Διότι αν ισχύει το πρώτο, πράγμα που καλόπιστα θέλω να πιστεύω , καλό θα ήταν να του εξηγηθεί ότι τα εφόδια που προσφέρει το μάθημα στα παιδιά και η αγωγή που παρέχει σε θέματα υγείας, διατροφής, περιβαλλοντικής και καταναλωτικής συνείδησης κλπ, δεν μπορεί να αναπληρωθούν από κανένα άλλο μάθημα. Επιπλέον, αν ισχύει το πρώτο τότε γιατί ο υπουργός, πριν λίγες μέρες στη συζήτηση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (24/05/16) είχε χαρακτηρίσει αντικείμενα που πραγματεύεται το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας (αγωγή υγείας, διατροφή, αποτροπή της παχυσαρκίας, αποτροπή εθισμών, σεξουαλική αγωγή) ως «προτεραιότητες»;
2) Να μας εξηγήσει ο κύριος Υπουργός με βάση ποιες προτάσεις οδηγείται σε αυτήν την απόφαση. Σε ποιες εισηγήσεις στηρίχτηκε, με ποιους φορείς συνομίλησε και ιδιαίτερα να απαντήσει αν έλαβε υπόψη του τη γνώμη των διδασκόντων του μαθήματος και των μελών ΔΕΠ του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
3) Ας εξηγήσει στις εκατοντάδες των εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, πού θα απασχοληθούν μετά την κατ’ ουσίαν κατάργηση του εργασιακού τους αντικειμένου και μάλιστα σε εποχές βαθύτατης κρίσης και ανεργίας.
4) Φαντάζομαι ότι αν πραγματοποιήσει τις βλέψεις του θα καταργήσει και το αντίστοιχο Τμήμα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, βασικός σκοπός του οποίου είναι η προετοιμασία εκπαιδευτικών του μαθήματος, καθόσον η εκπαίδευση είναι η βασική πηγή αποκατάστασης των αποφοίτων. Στην περίπτωση αυτή ας εξηγήσει και στους εκατοντάδες ενεργούς φοιτητές και τις οικογένειές τους, ιδίως σε όσους κατάγονται από την επαρχία, γιατί μοχθούσαν τόσα χρόνια και στερούνταν οικονομικά για να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
Ο σύλλογος αποφοίτων του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας έχει αποδείξει τόσα χρόνια ότι μπορεί να δίνει αγώνες και να τους κερδίζει. Θα μας βρείτε απέναντι.

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος Ο γραμματέας
Σερδάρη Σοφία Κουτρούμπας Αθανάσιος

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral