Κατανομή θέσεων για την πρόσληψη καθηγητών στις ιατρικές σχολές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/07/2016 - 18:15 | Author: Newsroom

27-07-16 Κατανομή θέσεων για την πρόσληψη καθηγητών στις ιατρικές σχολές

Για την ενίσχυση του έργου των ιατρικών σχολών, η οποία υπαγορεύεται από επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας και δημόσιου συμφέροντος, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, προχώρησε στην κατανομή 50 θέσεων για την πρόσληψη Καθηγητών/μελών ΔΕΠ στις Ιατρικές Σχολές και τα Τμήματα Ιατρικής των Πανεπιστημίων.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανταποκρίθηκε άμεσα και διασφάλισε το αίτημα των Ιατρικών Σχολών για επιπλέον ενίσχυση. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Επισημαίνεται ότι είχαν διασφαλιστεί και κατανεμηθεί άλλες 500 θέσεις μελών ΔΕΠ στα Ιδρύματα.

Ύστερα από 6 χρόνια μηδενικών προσλήψεων μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ -γεγονός που οδήγησε στη δραματική υποστελέχωση των Ιδρυμάτων- η ηγεσία του ΥΠΠΕΘ συνεχίζει να ενισχύει τα Ανώτατα Ιδρύματα.

Η κατανομή πενήντα (50) θέσεων για την πρόσληψη Καθηγητών/μελών ΔΕΠ στις Ιατρικές Σχολές και στα Τμήματα Ιατρικής των Πανεπιστημίων έχει ως εξής:

1 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 8
2 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 7 (μια (1) θέση Α’βάθμιας Φροντίδας Υγείας)
3 Πανεπιστήμιο Πατρών 7
4 Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 7
5 Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 7
6 Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης 7
7 Πανεπιστήμιο Κρήτης 7(μία (1) θέση Α’βάθμιας Φροντίδας Υγείας)
Σύνολο 50
Loading...
  • europalso

    ideascentral