Κατανομή πιστώσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/10/2015 - 17:56 | Author: Newsroom

Κατανομή πιστώσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας

Του Αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Ν. Κορδή

Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1.

Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα κατανεμηθούν 1560 περίπου πιστώσεις. Οι πιστώσεις αυτές αφορούν Σχολεία Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης καθώς και Μουσικά σχολεία. Παράλληλα έχουν απομείνει και 470 πιστώσεις από τον Τακτικό Προϋπολογισμό για τις δομές αυτές.

2. 350 πιστώσεις κατανέμονται από το ΠΔΕ σε ΕΕΠ και ΕΒΠ. Οι πιστώσεις αυτές αφορούν κυρίως την Αττική, τη Δυτική Μακεδονία, το Νότιο Αιγαίο και τη Στερεά Ελλάδα που δεν καλύπτονται με πιστώσεις ΕΣΠΑ.

3. Υπενθυμίζουμε ότι από τον Τακτικό προϋπολογισμό υπάρχουν και 55000 ώρες για ωρομίσθιους στις δομές της Γενικής Εκπαίδευσης.

4. Είναι προφανές ότι με τις πιστώσεις αυτές δεν μπορούν να καλυφθούν οι σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στις δομές της Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης. Συνεπώς απαιτούνται σε κάθε περίπτωση και νέες πιστώσεις!

5. Τα κενά στις ΣΜΕΑΕ είναι περίπου 1730 πλήρους και 280 μειωμένου ωραρίου. Στα Μουσικά με αναγωγή πλήρους ωραρίου υπάρχουν περίπου 910 κενά.

6. Την επόμενη βδομάδα θα πρέπει να γίνει επικαιροποίηση των κενών της Δευτεροβάθμιας και στη συνέχεια να ακολουθήσει η Β΄ φάση προσλήψεων με όλες τις ειδικότητες της Γενικής και οι προσλήψεις σε Μουσικά και Ειδική Εκπαίδευση.

Loading...
  • europalso

    ideascentral