Κατάληψη σχολείων Σίφνου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/11/2016 - 17:39 | Author: Newsroom

Από χθες Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2016, οι μαθητές του Γυμνασίου με Τ.Λ. Σίφνου αποφασίσαμε ομόφωνα κατόπιν ψηφοφορίας, να προχωρήσουμε στην κατάληψη του σχολείου…

μας ως πράξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συμμαθητές μας του ΕΠΑ.Λ. Σίφνου. Το ΕΠΑ.Λ. Σίφνου τελεί υπό κατάληψη λόγω της άδικης και παράτυπης κατάργησης της ειδικότητας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού που λειτουργεί χρόνια στο νησί.

Στις 7 Οκτωβρίου 2016 με τη Φ22.9/8785 απόφαση της Περ/κης Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκ/σης Νοτίου Αιγαίου, η οποία στηρίχθηκε στη Υ.Α 127076/2016 Άρθρο 1 παρ. Δ εγκρίθηκε το ολιγομελές τμήμα του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού της Β’ τάξης του ΕΠΑ.Λ. Σίφνου. Ωστόσο μετά από 11 ημέρες, με απόφαση που εξέδωσε η ίδια υπηρεσία και με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση της, ζητώντας ουσιαστικά το κλείσιμο της συγκεκριμένης ειδικότητας για τα επόμενα 2 χρόνια.

Ως μαθητές της Σίφνου δεν πρόκειται να ανεχτούμε τον περιορισμό των μορφωτικών μας δικαιωμάτων, την υπονόμευση των επαγγελματικών μας προοπτικών και τον εξαναγκασμό μας, είτε να μετακομίσουμε σε άλλο νησί για να φοιτήσουμε στο αντικείμενο που επιθυμούμε είτε να υποχρεωθούμε να παρακολουθήσουμε μια ειδικότητα που δεν εμπίπτει στα ενδιαφέροντα μας, τις επιθυμίες και τις δεξιότητες μας.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτή η απόφαση εντάσσεται σε ένα πλέγμα πολιτικών-διοικητικών αποφάσεων που αντιμετωπίζουν τα δημόσια αγαθά -όπως είναι η εκπαίδευση- ως δημοσιονομικά βάρη και όχι ως βασικό πυλώνα του κοινωνικού περιβάλλοντος που θα κληθούν να μεγαλώσουν οι επόμενες γενιές. Μια απόφαση που ίσως αποτελεί τον προπομπό της κατάργησης του ΕΠΑ.Λ. Σίφνου ή ακόμη και κατάργησης τμημάτων κατευθύνσεων στο Γενικό Λύκειο του νησιού.

Ως μαθητές λοιπόν ενός μικρού νησιού των Κυκλάδων, στεκόμαστε ανυποχώρητοι απέναντι σε αποφάσεις και πολιτικές που απεργάζονται το δικαίωμα μας στη μόρφωση και στην επιλογή του μελλοντικού μας επαγγέλματος και θα αγωνιστούμε για την ανατροπή τους.

Για τους μαθητές του Γυμνασίου Τ.Λ. Σίφνου Το 15μελές συμβούλιο
Loading...
  • europalso

    ideascentral