Καταγγελία συλλόγων γονέων για αναστολή λειτουργίας και κλείσιμο σχολείων στις Συκιές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/09/2017 - 13:40 | Author: Newsroom

Η απαράδεκτη απόφαση του Δήμου Νεάπολης – Συκεών να κλείσει νηπιαγωγεία της περιοχής Βάρνας (1ο, και ένα τμήμα του 14ου) και το 12ο δημοτικό σχολείο (Θερμού), οδηγεί τους γονείς των μαθητών και τους κάτοικους της περιοχής σε απόγνωση. Λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ψάχνουμε σε ποιο κτίριο μεταφέρονται τα σχολεία μας.Είμαστε αντίθετοι στις αποφάσεις για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων που υπονομεύουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και ερημώνουν την περιοχή μας.

Από τον Μάρτιο του 2017 όταν πληροφορηθήκαμε τις προθέσεις της δημοτικής αρχής ξεκινήσαμε τις επαφές μας με τους αρμόδιους του δήμου και τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δηλώνοντας την αντίθεση μας και εξηγώντας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Η περιοχή της Βάρνας που βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Συκεών έχει την πρωτοτυπία να μην διαθέτει σχολική μονάδα καμίας βαθμίδας. Περιμένουμε εδώ και δεκαέξι χρόνια το σχολείο της Αυγεροπούλου (περιοχή Αγ. Θεοδώρων) και το σχολείο της περιοχής Π.Λεβαντή. Όλα αυτά τα χρόνια ταλαιπωρούνται οι οικογένειες μας με το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, εξαιτίας της έλλειψης σχολείων κτιρίων. Το άλυτο πρόβλημα της σχολικής στέγης εντείνεται χρόνο με το χρόνο, ενώ παράλληλα οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται.
Η απόφαση του Δημάρχου για κλείσιμο των νηπιαγωγείων και του δημοτικού σχολείου ακολουθεί την πολιτική της κυβέρνησης (Υπουργείο Παιδείας) για κλείσιμο, συγχωνεύσεις, υποβαθμίσεις όλων των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Η τακτική αυτή της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στα 30αρια τμήματα της αμάθειας, τα οποία καταγγέλλουμε.
Δεν δεχόμαστε ούτε άλλες υποσχέσεις, ούτε άλλες δικαιολογίες, η υπομονή μας εξαντλήθηκε.
Διεκδικούμε τώρα σύγχρονα σχολεία που να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών μας.
Καλούμε όλους τους γονείς να δώσουν δυναμικό παρόν την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στον αγιασμό των σχολείων της περιοχής για να δηλώσουμε την αντίθεση μας στα σχέδια της υποβάθμισης της ζωής των παιδιών μας.

Οι σύλλογοι γονέων του 1ου και 14ου νηπιαγωγείων Συκεών

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral