Καταγγελία για την επίθεση σε βάρος εκπαιδευτικού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/12/2016 - 12:54 | Author: Newsroom

Αρ. πρωτ. 993

Αθήνα 09/12/2016

Προς

Υπουργό Παιδείας

κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Καταγγελία για την επίθεση σε βάρος εκπαιδευτικού

Το Δ.Σ.

της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει το απαράδεκτο και αποτρόπαιο περιστατικό του ξυλοδαρμού του Διευθυντή του 1ου Δ.Σ. Ιτέας από γονέα μαθητή και εκφράζει τη στήριξή του σ’ αυτόν.

Σε μια εποχή που οι εκπαιδευτικοί – λειτουργοί του δημόσιου σχολείου πλήττονται εργασιακά, μισθολογικά και επιστημονικά από την ανερμάτιστη, αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, η στοχοποίησή τους από γονείς και οι επιθέσεις σε βάρος τους αποτελούν φαινόμενο εξαιρετικά ανησυχητικό το οποίο συμβαίνει όλο και συχνότερα.

Η απειλή κατά της ζωής τόσο του συγκεκριμένου συναδέλφου όσο και κατά κάθε εκπαιδευτικού που δίνει καθημερινά τον αγώνα για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας δίχως τη στήριξη της πολιτείας και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες απαιτεί την ευαισθητοποίηση όλων μας και την κινητοποίησή μας για την καταπολέμηση του επικίνδυνου φαινομένου.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει με πράξεις στην ενίσχυση και στήριξη των εκπαιδευτικών. Ζητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη και καλούμε τους εκπαιδευτικούς – μέλη του Συλλόγου Φωκίδας «Αλ. Δελμούζος» να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12-12-2016 για τη στήριξη του συναδέλφου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral