ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/10/2015 - 15:15 | Author: Newsroom

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Π.Ο.Σ.Υ.Π.

Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 – 344 3776 e

mail: posyp@minedu.gov.gr

Μαρούσι 20-10-2015

Αρ. Πρωτ.: 33

Προς: – Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

κ. Νικόλαο Φίλη

– Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας

κ. Δημήτρη Χασάπη

Κοιν.: Μέλη μας

Καταγγελία εγκυκλίου διάθεσης αποσπασμένων εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. από υπηρεσίες και φορείς του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε σχολικές μονάδες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας εκφράζει την αγανάκτησή της και καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη απαξίωση της Διοίκησης της Εκπαίδευσης και από τη σημερινή κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο νέος Υπουργός με την εγκύκλιο 161901/Ε1/13-10-2015, καλεί τους Περιφερειακούς Διευθυντές και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να διαθέσουν, ύστερα από αίτησή τους, αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στις Περιφερειακές Υπηρεσίες και Φορείς, σε σχολικές μονάδες της περιοχής τους για να προσφέρουν διδακτικό έργο.

Αν βέβαια η διάθεση αυτή γίνει εξ ολοκλήρου, τότε οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί απομακρύνονται οριστικά από τις Υπηρεσίες Διοίκησης, στις οποίες αποσπάστηκαν για την άσκηση διοικητικού έργου, ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα κενά προσωπικού.

Παρακάμπτοντας όλα τα νομικά, εργασιακά και ηθικά προβλήματα που έχει η ανωτέρω εγκύκλιος και για τα οποία έχουμε καταγγείλει και τις προηγούμενες Πολιτικές Ηγεσίες που την εκκίνησαν το 2013 και τη συνέχισαν, πιστές στις εφαρμογές των μνημονιακών πολιτικών, είναι προφανές ότι η διαδικασία αυτή αποτελεί για τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης καταφανή εμπαιγμό και απαξίωσή της, δεδομένου ότι:

Αποδεικνύεται περίτρανα πως για την εκάστοτε Πολιτική Ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ., η Διοίκηση δεν αποτελεί οργανικό κομμάτι της εκπαίδευσης αλλά πεδίο πειραματισμών και χώρος «αποθήκευσης» ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου αυτό να χρησιμοποιείται κατά περίπτωση για την κάλυψη συγκυριακών αναγκών.

Οι ανάγκες στελέχωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών αγνοούνται επιδεικτικά σε κάθε σχεδιασμό και ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αυξομειώνεται κατά δεκάδες με απίστευτη ευκολία, με ό,τι κόστος αυτό συνεπάγεται για τους υπόλοιπους διοικητικούς υπαλλήλους και για την ποιότητα της εξυπηρέτησης των εκπαιδευτικών, των πολιτών και των σχολικών μονάδων.

Εκκρεμούν εδώ και 2 χρόνια περισσότερες από 800 αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις, τις οποίες τόσο η Διοίκηση όσο και η Πολιτική Ηγεσία αγνοούν επιδεικτικά, ώστε να εξυπηρετείται η άσκηση κομματικής πολιτικής μέσω των χιλιάδων ρουσφετολογικών αποσπάσεων εκπαιδευτικών στις υπηρεσίες μας.

Η Παιδεία χρειάζεται διάλογο, διαφάνεια και αξιοκρατία, οτιδήποτε άλλο δεν θα μπορέσει να μας βγάλει από το σημερινό τέλμα, απλώς θα μας προσφέρει ψευδαισθήσεις και ουτοπίες, όπου οι εξαγγελίες θα αναιρούνται από τις πράξεις.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΥ

Loading...
  • europalso

    ideascentral