Καταγγελία για κλίμα τρομοκράτησης των μαθητών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/11/2015 - 12:25 | Author: Newsroom

Κλίμα τρομοκράτησης των μαθητών που κινητοποιούνται από τους διευθυντές εκπαίδευσης σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων αλλά και την Αστυνομία, καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η διεύθυνση του Γυμνασίου και του Λυκείου Παραλίας Πατρών στέλνει επιστολές σε γονείς για «να λάβουν γνώση για το παράνομο των καταλήψεων στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά τους

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, ανακοίνωσαν ότι συμμετέχουν στην Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη, 11πμ. έως 2μμ. και στις κινητοποιήσεις των μαθητών, που πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στην Πάτρα η συγκέντρωση των μαθητών ορίστηκε για τις 10:30 στην πλατεία Γεωργίου.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «η πολιτική, που ακολούθησαν πιστά οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται κατά γράμμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα και το μέλλον των παιδιών μας.

Γι’ αυτούς τους λόγους κινητοποιούνται οι μαθητές σε πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα. Θεωρούμε ότι ο αγώνας αυτός είναι κοινός και μας αφορά όλους. Είναι προκλητικό, οι κυβερνήσεις και οι διάφοροι υποστηρικτές τους, κάθε φορά που ξεσπάνε μαθητικοί αγώνες να θυμούνται τις χαμένες διατακτικές ώρες, όταν με δική τους ευθύνη αφήνουν χιλιάδες τάξεις χωρίς εκπαιδευτικούς, με εκατοντάδες χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες, όταν ακόμα και πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα δεν διδάσκονται.

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικά τα κρούσματα αυταρχισμού και τρομοκράτησης των μαθητών που εμφανίζονται πανελλαδικά.

Οι αστυνομικές διευθύνσεις έχουν αναλάβει – με κατεύθυνση της «πρώτη φορά αριστεράς» – να είναι σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και τα σχολεία για να αντιμετωπίζουν διάφορα «περιστατικά» στο χώρο των σχολείων, μεταξύ αυτών και τις καταλήψεις.

Ο «κοινωνικός αυτοματισμός» που είχαμε ζήσει σε στιγμές δόξας με το ΠΑΣΟΚ γίνεται προσπάθεια να αναβιώσει ξανά για να κάμψει τους μαθητές. Δίπλα σε αυτά τα φαινόμενα έχουμε και κρούσματα αυταρχισμού από ορισμένους εκπαιδευτικούς και διευθυντές σε σχολικές μονάδες.

Αγωνιστές μαθητές τρομοκρατούνται ή παίρνουν αποβολή, γιατί διεκδικούν, αγωνίζονται και εκφράζουν τη γνώμη τους.

Σε σχολείο στο Κουκάκι μαθητής έλαβε μονοήμερη αποβολή, γιατί είχε το θάρρος να εκφράσει μια άλλη γνώμη ενώπιον όλων των συμμαθητών του απέναντι στο κήρυγμα του Διευθυντή περί «εθνικής ομοψυχίας».

Στο Γυμνάσιο – Λύκειο Παραλίας Πατρών και στο 5ο Γυμνάσιο Γλυφάδας επιστολές σχολείων στέλνονται σε γονείς για «να λάβουν γνώση για το παράνομο των καταλήψεων στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά τους».

alfavita.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral