ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 19.5.2015

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/05/2015 - 20:16 | Author: Newsroom

ΣΠΑΡΤΗ 19.5.2015

ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΝΤΑΛΙΑΝΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

Ν.ΛΑΚΩΝΙAΣ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΠΑΙΘ

Περιφ. Δ/νση Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου

Δ.Ο.Ε.

Εκπαιδευτικούς Ν. Λακωνίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ως αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας καταγγέλλουμε τα τακτικά υπηρεσιακά μέλη του ΠΥΣΠΕ, γιατί με απόφασή τους σε συνεδρίαση στις 14.5.2015 προχώρησαν στην απόσπαση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ 11 από το 2ο Δ.Σ. Σπάρτης σε 2 σχολικές μονάδες, στο 3ο Δ.Σ. Σπάρτης για 17 διδακτικές ώρες και στο 7ο Δ.Σ. Σπάρτης για 5 διδακτικές ώρες και ανάθεση 1 διδακτικής ώρας υπερωρία.

Ο συνάδελφος μόνιμος εκπαιδευτικός με μετάταξη από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τοποθετήθηκε με αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ για 2 συνεχόμενα σχολικά έτη 2013-14 και 2014-15 στο 2ο Δ.Σ. Σπάρτης από την αρχή του σχολικού έτους και μέχρι τη λήξη του. Κατά τα μέσα του σχολικού έτους 2014-15 πήρε αναρρωτική άδεια για σύντομο χρονικό διάστημα λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Όταν επέστρεψε από την αναρρωτική άδεια ο μόνιμος εκπαιδευτικός,με εισήγηση του Προέδρου του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας και με τη θετική ψήφο των δύο τακτικών υπηρεσιακών μελών αποφασίστηκε πλειοψηφικά(πλην των δύο αιρετών)η προσωπική και επαγγελματική εξόντωση του εκπαιδευτικού, αποσπώντας τον σε 2 σχολικές μονάδες και αναθέτοντάς του μια διδακτική ώρα υποχρεωτική υπερωρία!!!

Θεωρούμε την απόφαση εντελώς άδικη, δυσμενή, εξοντωτική που βλάπτει τον εκπαιδευτικό προσωπικά, επαγγελματικά. Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εκπαιδευτική νομοθεσία, καταστρατηγεί θεμελιωμένα εργασιακά δικαιώματα και δε λαμβάνει υπόψη την ανθρώπινη διάσταση του ζητήματος.

Ζητάμε άμεσα από ΥΠΟΠΑΙΘ, Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου την ανάκληση της απόφασης που πάρθηκε στην 7η Πράξη(4ο θέμα Ημ.Διάταξης) της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας στις 14.5.2015.

Οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας

Νταλιάνης Πέτρος

Παπαδοπούλου Ελισάβετ

Loading...
  • europalso

    ideascentral