Καρατομούν διευθυντές σπουδών όσο προλαβαίνουν πριν από τις κάλπες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/08/2015 - 21:11 | Author: Newsroom

Υπ. Παιδείας: Αποκατάσταση ημέτερων δείχνει η μη ανανέωση των αποσπάσεών τους

Μία ανάσα πριν τις εκλογές, παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στο υπουργείο Παιδείας, με τις καταγγελίες για αποκατάσταση των ημετέρων «όσο προλαβαίνουν», να πληθαίνουν.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ήδη «κουνήσει» το δάχτυλο στην ηγεσία να σταματήσει οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής της τελευταίας στιγμής σε ηγεσίες φορέων και υπηρεσιών, ενώ και μέσα από το υπουργείο υπάρχουν φωνές που επισημαίνουν το αυτονόητο: πώς είναι δυνατόν παραμονές της έναρξης της σχολικής χρονιάς η ηγεσία να κάνει ενέργειες «καρατόμησης» των διευθυντών σε τρεις διευθύνσεις. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (σ.σ. ο διευθυντής σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ήδη παραιτηθεί), δηλαδή των εκπαιδευτικών διευθυντών σπουδών που ασχολούνται με τη ραχοκοκαλιά των σχολικών μονάδων όλης της χώρας.

Η λειτουργία των σχολείων, η κατανομή των αναπληρωτών τη στιγμή που τα εκπαιδευτικά κενά είναι γι’ ακόμη μια χρονιά τεράστια, τα προγράμματα ΕΣΠΑ, η ομαλή εφαρμογή του προγράμματος στα ολοήμερα βρίσκονται όλα στον «αέρα», καθώς στους διευθυντές των παραπάνω διευθύνσεων δεν έχει γίνει ανανέωση της απόσπασής τους για την επόμενη σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα τα καθήκοντά τους (και όλος ο σχεδιασμός που είχαν κάνει για τη νέα σχολική χρονιά) να λήγουν στις 31 Αυγούστου.

Δεν είναι και η καλύτερη χρονική στιγμή για το υπουργείο Παιδείας να αντικαταστήσει με «ημετέρους», όπως καταγγέλλεται στον «Ελεύθερο Τύπο», αυτές τις διευθύνσεις, όταν σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες θα ανοίξουν τα σχολεία. Πόσω μάλλον όταν οι εν λόγω διευθυντές είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, δηλαδή αμέσως μετά την αλλαγή κυβέρνησης, η νέα ηγεσία όμως δεν τις είχε κάνει δεκτές.

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral