“Κάποιος Φωτάκης”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/04/2016 - 11:21 | Author: Newsroom

24-04-16 “Κάποιος Φωτάκης”

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την ημέρα που η ναυαρχίδα του ΔΟΛ, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, δημοσίευε σκανδαλοθηρικού τύπου ρεπορτάζ για δήθεν παρατυπίες στη διαχείριση κονδυλίων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με στόχο, μεταξύ άλλων, τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων καθηγητή Κώστα Φωτάκη.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος που επιμελήθηκε το εν λόγω ρυπαρογράφημα, αποκαλύπτοντας το μένος το οποίο τον διακρίνει και τη “δημοσιογραφική” δεοντολογία που ασπάζεται, αναφέρονταν στον Αναπληρωτή Υπουργό με την υποτιμητική έκφραση “κάποιος Φωτάκης”.
Σήμερα, σε περίοπτη θέση στην ίδια εφημερίδα αναφέρονται τα επιτεύγματα πέντε ελληνικών Ερευνητικών Κέντρων, που, κατατάσσονται στα 50 καλύτερα της Ευρώπης. Κατάταξη, που είναι ακόμα υψηλότερη αν ληφθούν υπόψη τα πληθυσμιακά δεδομένα, το ποσοστό του ΑΕΠ για έρευνα και καινοτομία που δαπανά η χώρα μας και άλλα στοιχεία.
Μεταξύ των πέντε ελληνικών Ερευνητικών Κέντρων, πρώτο είναι το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) της Κρήτης. Για κακή τύχη της καλής εφημερίδας, Πρόεδρος του ΙΤΕ ήταν μέχρι την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων του “κάποιος Φωτάκης”.
Loading...
  • europalso

    ideascentral