Κάνουν μάθημα σε ετοιμόρροπες αίθουσες και το καινούργιο σχολείο μένει κλειστό

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/09/2014 - 15:52 | Author: Newsroom

Ένα δημοτικό σχολείο μοιρασμένο σε δύο χωριά προφανώς διεκδικεί μια θέση στα παράξενα του κόσμου…

Στην Ανατολική Φθιώτιδα υπάρχει ένα δημοτικό που οι μισές τάξεις στεγάζονται στον Αχινό και οι άλλες τρεις στον Καραβόμυλο.

Κι εκτός από τον διευθυντή που κάνει βόλτες από το ένα κτίριο στο άλλο, πολλοί γονείς που έχουν δύο παιδιά σε διαφορετικές τάξεις κάθε πρωί κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν το κουδούνι.

Αν προστεθεί δε στο σκηνικό το γεγονός ότι υπάρχει στην περιοχή έτοιμο ένα υπερσύχρονο σχολείο το οποίο δεν παραδίδεται στους μαθητές τότε σίγουρα μιλάμε για παγκόσμια πρωτοτυπία.

Οι 109 μαθητές της περιοχής και οι γονείς τους είχαν την ελπίδα πως φέτος θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά στο νέο σχολείο.

Για άγνωστους λόγους όμως αυτό δεν συνέβη και το ολοκαίνουργιο σχολείο παρέμεινε κλειστό. Οι γονείς ανησυχούν για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους αφού κυρίως το κτίσμα που στεγάζει την Τρίτη την Τετάρτη και την Πέμπτη τάξη στον Αχινό είναι ετοιμόρροπο.

Εκτός από τις αίθουσες που έχουν χτιστεί το 1930 στο προαύλιο υπάρχει ένας τοίχος με υποστυλώματα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταρρεύσει.

Οι γονείς οργανώνουν κινητοποιήσεις και απαιτούν μετεγκατάσταση στο καινούργιο σχολείο που είναι έτοιμο και κάποιοι το έχουν αφήσει κλειστό να σκουριάζει την ώρα που τα παιδιά τους κινδυνεύουν αλλά ξοδεύουν και την σχολική τους ζωή σε σχολεία που μόνο απογοήτευση δημιουργούν σε όποιον τα αντικρίζει.
Πηγή

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral