Καμία απάντηση από τον Υπ. Παιδείας για την τύχη των Σ.Ε.Κ.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/03/2015 - 22:41 | Author: Newsroom

Μάλλον παίρνει πίσω τα όσα διατύπωσε γραπτώς ο υπουργός Παιδείας για τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης σε απάντησή του στη Βουλή στην οποία ανέφερε ότι τα στελέχη θα τοποθετηθούν με τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους ώστε να οργανώσουν τις ΣΕΚ για την έναρξή τους το νέο σχολικό έτος.

Η θέση αυτή του υπουργού Παιδείας, όπως έγραψε το news.gr, δημιουργούσε ερωτηματικά και ερχόταν σε αντίθεση με τις προγραμματικές δηλώσεις του Τάσου Κουράκη για την κατάργηση του εν λόγω θεσμού.

Ωστόσο σε νέα ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον κ. Κυριαζίδη της ΝΔ για την έγκαιρη τοποθέτηση των στελεχών διοίκησης και της επέκτασης της λειτουργίας των ΣΕΚ ο υπουργός Παιδείας δεν απάντησε ως προς το πρώτο σκέλος των στελεχών και απλά ενημέρωσε ότι πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι πάντα πριν πάρει τις οριστικές αποφάσεις για τον θεσμό των ΣΕΚ, να διαμορφώσει μια αντικειμενική εικόνα για τον βαθμό που ανταποκρίνεται η ελληνική νεολαία.

Δεν έγινε λοιπόν καμιά αναφορά στα 17 πιλοτικά προγράμματα που θα λειτουργούσαν τη νέα σχολική χρονιά όπως είχε διατυπωθεί στην απάντηση προς τους βουλευτές του Ποταμιού Μαυρωτά και Φωτήλα.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Παιδείας φαίνεται να ανασκευάζει τα λεγόμενά του καθώς από τη Βουλή είχε δηλώσει ότι δεν θα καταργηθούν οι εξετάσεις στα Πρότυπα-Πειραματικά και μετά από λίγα 24ωρα έγινε γνωστό ότι τελικά η εισαγωγή στα Πειραματικά θα γίνει με κλήρωση.

Καλόγηρος Βασίλειος

Loading...
  • europalso

    ideascentral