Κάλεσμα σε απεργία και κινητοποίηση στην ΠΔΕ στο Ηράκλειο την Παρασκευή 16 Μάρτη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/03/2018 - 13:00 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Σύλλογος Εκπ/κων  Α/θμιας Εκπ/σης Σητείας «ο Μύσων»ΘΕΜΑ: «Απόφαση για επέκταση της της ΔΟΕ – Κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση στο Ηράκλειο την Παρασκευή 16  Μάρτη 2018» 

Για την εκπαιδευτική κοινότητα το αίτημα για Μόνιμους Διορισμούς στη Δημόσια Εκπαίδευση αποτελεί  κυρίαρχο κομμάτι των διεκδικητικών πλαισίων και των κινητοποιήσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Το συνδικαλιστικό και εκπαιδευτικό κίνημα σήμερα οφείλει να παλέψει και να απαιτήσει μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς σε όλα τα πραγματικά εκπαιδευτικά κενά καθώς επίσης και για να αναδειχθούν κρίσιμα ζητήματα που αποτελούν και συνάμα αιτήματα του Κλάδου. Αγωνιζόμαστε για:

 1. Μόνιμους διορισμούς που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες της Δημόσιας Εκπαίδευσης
 2. Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία (Αναλογία εκπαιδευτικών-μαθητών 1:15 στο Νηπιαγωγείο, 1:20 στο Δημοτικό Σχολείο)
 3. Στήριξη και ποιοτική αναβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής
 4. Καμία συγχώνευση σχολικών μονάδων με οικονομικά κριτήρια
 5. Ίσα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών κ.ά.
 6. Μισθούς & συντάξεις αξιοπρέπειας και για την έμπρακτη αναγνώριση και στήριξη του επιστημονικού ρόλου των εκπαιδευτικών

H  Δ.Ο.Ε.  έχει προκηρύξει 3 ωρη στάση εργασίας (11:00 μέχρι 14:00),  δηλαδή τις τρείς τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος. Ο Σύλλογος κηρύσσει συμπληρωματική στάση εργασίας  (14:00 μέχρι 16:00) και (8:00-11:00) την Παρασκευή 16/3/2018, προκειμένου να διευκολυνθούν να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι.

Η  Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 να γίνει ημέρα κινητοποίησης με ζήτημα αιχμής τους Μόνιμους Διορισμούς στη Δημόσια Εκπαίδευση μαζί με τα υπόλοιπα αιτήματα του Κλάδου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στηναπεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνεται στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο 11.30 π.μ. και την πορεία που θα ακολουθήσει προς την Περιφερειακή Διεύθνση ΠΕ & ΔΕ Κρήτης.

Για τη μετακίνησή μας στο Ηράκλειο ο Σύλλογος καλεί τους συναδέλφους να συγκεντρωθούν στο parking απέναντι από την παλιά Τράπεζα Πειραιώς στις 9:30 π.μ. προκειμένου να μετακινηθούν με ΙΧ. Τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων»  με 4-5 συναδέλφους ανά ΙΧ.  .

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γεν. Γραμματέας

 

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                                     Σαντιμπαντάκη Ελένη

 

Loading...
 • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  europalso

  ideascentral