Και το Πατριαρχείο Σερβίας πιθανόν θα απουσιάζει από τη Μεγάλη Σύνοδο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/06/2016 - 18:03 | Author: Newsroom

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό κανάλι “Ρωσία 24” ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω από τη Μεγάλη Σύνοδο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ήδη η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία αρνείται τη συμμετοχή της στη Μεγάλη Σύνοδο και ότι πιθανόν άλλες δύο Εκκλησίες θα αρνηθούν να συμμετάσχουν, αυτές της Αντιόχειας και της Σερβίας.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων επανέλαβε στη συνέντευξή του ότι η Ρωσική Εκκλησία αντιλαμβάνεται την ομοφωνία ως συμφωνία όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών και όχι ως ομοφωνία των παρόντων στη Σύνοδο. Ανέφερε επίσης ότι το Πατριαρχείο Ρωσίας πρότεινε Προσυνοδική Διάσκεψη για να λυθούν όλα τα προβλήματα εξαιτίας των οποίων η μία μετά την άλλη οι Ορθόδοξες Εκκλησίες δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο. Εάν τα ζητήματα αυτά επιλυθούν μπορούμε να προχωρήσουμε στη Σύνοδο. Εάν όχι, τότε είναι καλύτερα η Σύνοδος να αναβληθεί, τόνισε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων. Εάν μία ή δύο ή τρεις Ορθόδοξες Εκκλησίες απουσιάζουν από τη Σύνοδο τότε δεν υπάρχει συναίνεση και ποια νομιμότητα μπορεί να έχει μια τέτοια Σύνοδος, διερωτήθηκε.
Με πληροφορίες από patriarchia.ru
Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral