Και όμως υπάρχει πρόβλημα στην πληρωμή των αναπληρωτών ΕΣΠΑ – ΠΔΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/03/2015 - 09:30 | Author: Newsroom

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Δυο ενημερώσεις υπάρχουν από τη συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου παιδείας με τη ΔΟΕ για τη μισθοδοσία των αναπληρωτών ΕΣΠΑ – ΠΔΕ.

Συγκεκριμένα η ενημέρωση του Υπουργείου, όπως αναγράφεται σε δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε:

«Ως προς το ζήτημα της καθυστέρησης της πληρωμής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, διευκρινίστηκε ότι οφείλεται αποκλειστικά σε τεχνικούς λόγους και ότι θα επιλυθεί άμεσα».

Η ενημέρωση από το μέλος του Δ. Σ. της ΔΟΕ Δημήτρης Πολυχρονιάδης ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ των άλλων:

«Οι απαντήσεις που λάβαμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ ήταν ότι εκτός από την καθυστέρηση της υπογραφής των ενταλμάτων εκταμίευσης, που οφείλεται στην καθυστέρηση του διορισμού του νέου Γενικού Γραμματέα του ΥΠΟΠΑΙΘ (η οποία αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες 12 έως 24 ώρες με την υπογραφή και δημοσίευση του διορισμού στο σχετικό ΦΕΚ), αυτή τη στιγμή υπάρχουν στους λογαριασμούς του ΥΠΟΠΑΙΘ τα κονδύλια για την πληρωμή των 7.000 από τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ & ΠΔΕ από το σύνολο των 14.000 που εργάζονται συνολικά και για τους υπόλοιπους 7.000 θα χρειαστεί να μεταφερθούν τα απαραίτητα κονδύλια από λογαριασμούς του Υπουργείου Ανάπτυξης στο ΥΠΟΠΑΙΘ. Όλη αυτή η διαδικασία (συνολικά) δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από την Παρασκευή 6 Μαρτίου (στην καλύτερη περίπτωση)».

Συνάδελφοι,

Ερωτήματα δημιουργούνται ως προς τη μισθοδοσία των αναπληρωτών ΕΣΠΑ κα ΠΔΕ.

  • Προσελάμβαναν κόσμο (Λοβέρδος), χωρίς να έχουν εξασφαλισμένα κονδύλια;
  • Πιστώσεις υπάρχουν για τους 7.000 αναπληρωτές (που αν είναι έτσι, θα πληρωθούν ως την Παρασκευή αυτοί) και για τους υπόλοιπους 7.000 αναζητούνται τα κονδύλια από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
  • Το θέμα του Γενικού Γραμματέα είναι πολιτικό και δεν δικαιολογείται η κυβέρνηση (Τσίπρα) να μην το έχει λύσει ακόμα, αλλά να το «τρέχει» από μέρα σε μέρα.

Συνάδελφοι,

Φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα στα κονδύλια, για τη μισθοδοσία των αναπληρωτών.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθείτε.

Ίσως να μη γίνει αυτή τη βδομάδα…

Σίγουρα όμως την επόμενη…

Συνάδελφοι,

Διαβάζω διάφορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στενοχωριέμαι.

Θυμάμαι το 2010, όταν προσλήφθηκαν οι πρώτοι αναπληρωτές ΕΣΠΑ που ξεκίνησαν Σεπτέμβρη και πληρώθηκαν τελικά Δεκέμβρη για πρώτη φορά, αν θυμάμαι καλά…

Θα πρέπει να υπάρχει πίεση από τα συνδικαλιστικά μας όργανα (που δυστυχώς δεν υπάρχει), ψυχραιμία από τους άμεσα ενδιαφερόμενους και κυρίως να μην αφήνεται κάποιους να πλιατσικολογούν για τόσο σοβαρά θέματα…

Κάνω έκκληση, στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π. Ε. σε όλη τη χώρα, να στηρίξουν οικονομικά από το ταμείο αλληλοβοήθειας τους αναπληρωτές που έχουν ανάγκη, μέχρι να γίνει η μισθοδοσία τους…

Κανένας μόνος και απελπισμένος αυτή την εποχή…

e-mesara.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral