Και ο Τσίπρας μαζί με Βαρθολομαίο, Φραγκίσκο και Ιερώνυμο στη Λέσβο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/04/2016 - 21:13 | Author: Newsroom

Την κοινή επίσκεψη των δύο θρησκευτικών ηγετών χαιρετίζει η ελληνική κυβέρνηση
Την ιστορικής και εξαιρετικής σημασίας κοινή επίσκεψη στη Λέσβο, στις 14-15 Απριλίου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου, έπειτα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, χαιρετίζουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με την επικείμενη επίσκεψη, τόσο ο Πάπας όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης «επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά την αναγνώρισή τους στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα -δημόσιες αρχές, κοινωνικές οργανώσεις και πολίτες- για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης με ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα».
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «οι πνευματικοί ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με επανειλημμένες τους δηλώσεις και κηρύγματα όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουν αναδείξει την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης και έχουν καταφερθεί εναντίον των ξενοφοβικών και απάνθρωπων πολιτικών των κλειστών συνόρων. Κατά το πρόσφατο πασχαλινό του μήνυμα, μάλιστα, ο Ποντίφικας καταδίκασε αυτούς που αποτυγχάνουν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, καθώς βεβαίως και την τρομοκρατία, ενώ ευχήθηκε δρόμους ελπίδας για τη Συρία και τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους της».
Και συνεχίζουν: «Πέραν της στάσης του στο προσφυγικό, ο Πάπας έχει εκφράσει επανειλημμένα την αλληλεγγύη του και στον ελληνικό λαό για τη δοκιμασία που περνά κατά τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, την οποία έχει ήδη μεταφέρει και στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Βατικανό».
«Η ελληνική κυβέρνηση θα καλωσορίσει τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως πολύτιμους υποστηρικτές και φίλους στον αγώνα για την ανακούφιση των προσφύγων και ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και τον Πάπα τη Λέσβο» καταλήγουν.
Loading...
  • europalso

    ideascentral