Και νέα αναβολή συνεδρίασης της επιτροπής για τις υποχρεωτικές μετατάξεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/05/2015 - 23:16 | Author: Newsroom

Αναβολή συνεδρίασης της επιτροπής για τις υποχρεωτικές μετατάξεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η αναβλητικότητα και η σύγχυση που επικρατεί σε όλα τα θέματα ( διορισμοί, αναγνώριση προϋπηρεσίας, τρόπος προσλήψεων κλπ), ισχύει και για το ζήτημα των υποχρεωτικών μετατάξεων από τη Β/θμια στην Α/θμια, με ευθύνη της ηγεσίας του υπουργείου.

Θυμίζω ότι ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας κ. Κουράκης στη συνάντησή του με τη ΔΟΕ στις 3 Μαρτίου είχε αναγγείλει τη συγκρότηση της επιτροπής, η οποία μέσα σε 15 μέρες θα αποφάσιζε οριστικά για το θέμα. Έχουν περάσει από τότε δυο μήνες, περίπου, η επιτροπή συνεδρίασε μόνο μια φορά και η επόμενη συνεδρίαση αναβάλλεται συνεχώς (αρχικά είχε ορισθεί για 24 του Απρίλη , ύστερα για 27 , μετά για 29 και τώρα λένε, πιθανόν, στις 12 του Μάη). Όλες αυτές οι αναβολές δείχνουν, αφενός μεν την έλλειψη πολιτικής βούλησης να λυθεί το θέμα, με βάση το δίκαιο και τη νομιμότητα, αφετέρου δε οδηγούν σε περαιτέρω καθυστέρηση την ανακοίνωση των μεταθέσεων, των αποσπάσεων και των προσλήψεων, που με αγωνία αναμένουν οι συνάδελφοι.

Για το υπουργείο παιδείας η έγκαιρη πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών δεν είναι στις “επείγουσες” προτεραιότητες, αλλά επείγον είναι η επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης και Δ/ντων σχολικών μονάδων, όπως είπε στη ΔΟΕ. Δυστυχώς, οι παθογένειες που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα-και είχαν ως αποτέλεσμα πέρυσι οι μεταθέσεις να ανακοινωθούν τον Ιούλιο- συνεχίζονται.

Όπως προκύπτει και από τους τελευταίους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας δεν υπάρχει ούτε ο στοιχειώδης προγραμματισμός, αλλά ούτε και η δυνατότητα ιεράρχησης των μεγάλων ζητημάτων της εκπαίδευσης. Παράδειγμα ο τρόπος χειρισμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν πριν λίγες μέρες: άλλο σχέδιο νόμου διέρρευσε το πρωί, άλλες τροπολογίες κατατέθηκαν στη Βουλή, οι οποίες αποσύρθηκαν μετά από δύο ώρες για να κατατεθούν και πάλι χθες ως ξεχωριστό νομοσχέδιο. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δυστυχώς, αδυνατεί να ανταποκριθεί έστω και στοιχειωδώς ακόμη και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νομοθετικό πλαίσιο (σύμφωνα με το Π.Δ. 50/96 οι μεταθέσεις έπρεπε να ανακοινωθούν ως τις 31 Μαρτίου).

Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Δημήτρης Μπράτης

Loading...
  • europalso

    ideascentral