Κ.Γαβρόγλου: Καμία διάθεση υποβάθμισης του πτυχίου Ειδικής Αγωγής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/04/2017 - 10:45 | Author: Newsroom

Ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει διάθεση υποβάθμισης του πτυχίου των τμημάτων και γι αυτό το λόγο λαμβάνει μεγαλύτερη μοριοδότηση από ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών

Με το Προεδρείο της Συνόδου των Παιδαγωγικών Τμημάτων κ.κ. Αλιβίζο Σοφό, Πρόεδρο Π.Τ.Δ.Ε.

Πανεπιστημίου Αιγαίου, Βαβουγυιό Διονύση, Πρόεδρο Π.Τ.Ε.Α. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Μπαμπλέκου Ζωή, Πρόεδρο Τ.Ε.Π.Α.Ε. Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας συζητήθηκαν θέματα βελτίωσης της εκπαίδευσης των Δασκάλων και ειδικότερα ζητήματα εξειδίκευσης αυτών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, στο πλαίσιο ενός σχολείου ποιοτικού, ενταξιακού και δημοκρατικού, που να αντιμετωπίζει με επάρκεια τις εκπαιδευτικές ανάγκες κάθε μαθητή.

Παράλληλα, ζητήθηκε από τον Κ.Γαβρόγλου η κατάθεση προτάσεων αναφορικά με τα προηγούμενα θέματα, με τον ίδιο να σημειώνει ότι είναι επιθυμία του το θέμα να τεθεί στη Σύνοδο των Προέδρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων.

Ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε δε, ότι δεν υπάρχει διάθεση υποβάθμισης του πτυχίου των τμημάτων Ειδικής Αγωγής και γι αυτό το λόγο λαμβάνει μεγαλύτερη μοριοδότηση από ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, κατά τη διαδικασία των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.

Επιπλέον διευκρινίστηκε ότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών και των διδασκόντων καθηγητών των πανεπιστημιακών τμημάτων Ειδικής Αγωγής

avgi.gr/

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral